Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Короп запечений в рукаві
Сосиски в тісті на сковороді
Смажені рижики
Запечені кабачки в духовці
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Гарячі страви » Гливи смажені

Гливи смажені

Гливи смажені
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Ніжні, ароматні, багаті білками і іншими корисними речовинами гливи в смаженому вигляді чудо як гарні! Пропоную вам простий рецепт приготування смажених глив з часником і зеленню.

Опис приготування:
Глива - гриб дуже крихкий, грубого поводження він не терпить. Тому в ідеалі мити перед приготуванням гливи взагалі не потрібно - тільки змахувати частки грунту вологою серветкою. Цей варіант, однак, можливий тільки в тому випадку, якщо гливи зібрані власноруч у заповідному лісі, а таке, погодьтеся, трапляється не так часто, як хотілося б. Куплені ж на ринку або в магазині гливи мити все-таки треба - хоч і вкрай обережно, щоб не пошкодити структуру цих ніжних грибів.

Покрокові фото з коментарями допоможуть вам дізнатися, як приготувати смажені гливи, і ви переконаєтеся, що нічого особливо складного тут немає. Зате смак і аромат смажених глив - це казкове щось! Так що результат вартий тих незначних зусиль, які ви докладете.

Призначення: На обід/На вечерю

Основний інгредієнт:
Гриби/Гливи
Блюдо: Гарячі страви
Дієта: Вегетаріанське харчування

Інгредієнти:
  • Гливи - 1 Кілограм
  • Часник - 5 зубчиків
  • Пучок свіжої петрушки - 1 Штука
  • Олія - ??0,3 Склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком

Кількість порцій: 3-4

Як приготувати Гливи смажені
Гливи смаженіОтже, для початку гливи відділимо один від одного. Найжорсткішу нижню частину грибів (там, де вони з'єднуються разом) потрібно відрізати. Гливи смаженіОбережно промити гриби під несильним струменем проточної води. Дати стекти, а потім обсушити на рушнику. Приступати до обсмажування глив можна тільки тоді, коли вони повністю висохнуть! Гливи смаженіЧасник почистити і подрібнити гострим ножем. Гливи смаженіЗелень петрушки вимити, обсушити і дрібно нарізати. Гливи смаженіУ сковороду налити рослинне масло (я віддаю перевагу соняшникова нерафінована - гриби на ньому чудово виходять!) І добре розігріти. Гливи смаженіОбсмажувати гливи невеликими партіями, кожен гриб з двох сторін - тільки тоді вони вийдуть по-справжньому смачними. Смажитися гливи повинні швидко, інакше стануть гумові, так що має сенс стежити за температурою і не відлучатися від плити. Гливи смаженіОбсмажені гриби викласти в заздалегідь підготовлений посуд. Посолити, поперчити, посипати подрібненими часником і зеленню. Зверху - наступний шар грибів і так далі. Гливи смаженіГотові гливи можна подавати як гарячими, так і холодними (але гарячими все-таки смачніше!). Найкращий гарнір - відварну картоплю. Ну а все інше - на ваш розсуд;).

Дуже смачний Гливи смажені зможете Ви з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати цю страву гранично просто, вам допоможе покроковий опис з фото. Не забувайте, ви завжди можете експериментувати на домашній кухні і міняти класичний склад рецепта. А як готувати Гливи смажені з додаванням інних інгредієнтів, ви можете поділитися на нашому кулінарному проекті. Рецепт приготування страви розмістіть у відповідній категорії сайту. Усастнікі проекту зможуть готувати за Вашим рецептом і розміщувати фотографії. Так само ви можете додати відео вашого нового блюда. Домашня кулінарія - чудове хобі!
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 2481   
Схожі рецепти страв з фото:
Мариновані гливи в мультиварки
Гливи тушковані
Гливи з цибулею
Мариновані гливи смажені
Мариновані гливи на зиму
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.