Холодець з свинячих ніжокЧас приготування: 14 ч. 0 хв Улюблена святкове (і не тільки святкове) страва - холодець зі свинячих ніжок. І нехай він готується майже добу, результат того вартий. Простий рецепт приготування холодцю - перед вами. Приступайте! Опис приготування: Холодець - смачна холодна закуска, яку я подаю з соусом з хрону і майонезу та під гарячу картопельку. Ця страва цілком мені замінює гаряче. Красиво холодець виглядає на святковому столі, його можна прикрасити вареною морквиною. Варити його можна в звичайній каструлі або скороварці. Отже, як приготувати холодець зі свинячих ніжок? 1. Свинячі ніжки обробіть (або попросіть зробити це в м'ясника). Вони повинні бути без копит, вискоблені. Бажано перед приготуванням вимочити свинячі ніжки у воді. Розріжте ніжки уздовж, покладіть в миску, залийте водою і залиште на дві години. 2. Вимочені ніжки викладіть в каструлю, залийте 1,5 л води. Доведіть до кипіння, потім вогонь понізьте до повільного. 3. Поки ніжки доходять до кипіння, почистіть цибулю і моркву. Промийте. Різати овочі не треба. 4. Як тільки ніжки закипіли і ви знизили вогонь, додайте в каструлю овочі. Також посоліть, додайте перець і лавровий лист. 5. Варіть свинячі ніжки на повільному вогні до того, поки м'ясо не відійде від кістки. Бульйон стане желеподібний. На це у вас піде годин 6. Тому рекомендую використовувати скороварку. 6. Готове м'ясо відкиньте на друшляк (бульйон збережіть!), Потім відокремте від кістки. 7. Бульйон процідіть через марлю. 8. У мисочки з кришками (бажано) або в фігурну форму (змочену водою) викладіть м'ясо, залийте ще раз прокіпяченним процідженим бульйоном. За бажанням, можете додати варену моркву або зелений консервовані горошок. 9. Охолодіть холодець, потім надішліть його в холодильник до застигання. Холодець з свинячих ніжок готовий! Смачного! Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл/Святковий обід/Сімейна вечеря/Фуршет Основний інгредієнт: М'ясо/Свинина Блюдо: Закуски/Холодець Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: 7-8 Побачивши це неймовірне блюдо, Холодець з свинячих ніжок, ви обов'язково повинні дізнатися як приготувати його в домашніх умовах. Для початку уважно вивчіть рецепт. Вам необхідно заздалегідь купити всі потрібні інгредієнти, щоб приготування не перервалося через брак одного з продуктів. Розкладіть всі продукти і прилади перед собою. Тепер прийшла пора з'ясувати, як зробити Холодець з свинячих ніжок вдома, для цього зручно читати рецепт приготування по кроках з фото. Класичний склад блюда можна змінювати на свій розсуд, але для першого разу, радимо дотримуватися вище представленого опису. Запам'ятавши, як готується домашній Холодець з свинячих ніжок, наступного разу ви можете діяти по пам'яті. Ми впевнені, що кулінарія стане для вас способом самовираження, і ви з радістю будете дивувати своїх близьких все новими кулінарними шедеврами. Однак дуже важливо не забувати підраховувати калорії, щоб не нашкодити фігурі і здоров'ю. |
||
Категорія: М'ясні страви Переглядів: 372