Соус Сацебелі![]() Час приготування: 15 хв Сацебелі (вантаж. ????????) - Традиційний грузинський соус з кисло-солодким смаком, який готують з фруктів і горіхів. Розповідаю, як приготувати соус сацебелі в домашніх умовах. Опис приготування: Назва соусу сацебелі в перекладі з грузинського означає «соус». У Грузії прийнято вимовляти слова з наголосом на перший склад, тому в слові «сацебелі» ударний склад «са». Найчастіше соус сацебелі готують з фруктів і ягід, але іноді в нього також додають томати. Соусом сацебелі прийнято приправляти страви з птиці, особливо з курки та індички. Дуже смачними виходять страви грузинської кухні - хінкалі, Бозбаш з бараниною, Чихиртма і курча тютюну з соусом сацебелі. Цей соус відмінно підходить до страв з квасолі, баклажанів, а також до шашлику з телятини, баранини і свинини, м'ясних ковбасок. Соус сацебелі можна подавати до столу як в холодному, так і в теплому вигляді. Як приготувати соус сацебелі в домашніх умовах: 1. Своїм та рубаємо кінзу (не надто дрібно). 2. Змішуємо подрібнену кінзу, видавлений часник, оцет і спеції в ступці, розтираємо до консистенції пасти. 3. Додаємо томатну пасту, перемішуємо. 4. Додаємо воду, перемішуємо. 5. Регулюємо на сіль-перець і густоту. Вітаю, соус сацебелі готовий! ;) Сацебелі можна подавати відразу ж, а можна зберігати в холодильнику протягом тижня (в закритій баночці). Удачи в приготуванні! ;) ПС. Передбачаю масу запитань щодо того, де волоські горіхи, м'ясний бульйон і петрушка. Відповім лише одне - в Грузії існують сотні варіацій соусу сацебелі, і я поділилася тієї, яка мені найбільше подобається;) При бажанні, можете розтирати в ступці ще й волоські горіхи, воду замінити м'ясним бульйоном, а кінзу - петрушкою. Головне - щоб вам було смачно :) Основний інгредієнт: Горіхи/Волоські горіхи Блюдо: Соуси/До птиці Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 4 Ви давно хотіли з'ясувати, як приготувати Соус Сацебелі самостійно вдома? Наш простий рецепт допоможе вам у цьому. Фото кожного кроку досконально описує, як готується зацікавило вас блюдо. Приготування - справа привабливу і цікаве. Не сумнівайтеся, це найсмачніший рецепт приготування. Але, звичайно ж, ви самі можете придумати, як змінити класичний склад інгредієнтів і додати частинку своєї фантазії в ваш домашній кулінарний продукт. Тепер ви знаєте, як зробити Соус Сацебелі. Намагайтеся враховувати калорійність окремих складових страви, щоб не набрати зайву вагу. Улюблена усіма кулінарія та здоровий спосіб життя повинні поєднуватися разом! |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 570