Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Запечена капуста
Тісто на галушки
Сосиски в тісті на сковороді
Ожина з цукром на зиму
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Соуси » Аджика

Аджика

Аджика
Час приготування: 2 ч. 0 хв
Рецепт гострою і ароматною пастоподібної маси з помідорів, червоного перцю, зелені та часнику. Традиційна абхазька приправа.

Опис приготування:
1. Ретельно промити помідори. Зробити на томатної шкірці надрізи (хрестоподібні), облити окропом, зняти шкірку і нарізати на половинки. Промити яблука, почистити від шкірки, нарізати на 4 частини, серцевину видалити за непотрібністю. Почистити моркву і порізати середніми шматочками. Промити солодкий перець, нарізати на 4 частини, видалити серцевину і насіння. Пропустити овочі через м'ясорубку або подрібнити блендером (перець, яблука, моркву та помідори).

2. Отриману пасту перелити в сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, періодично помішуючи, приблизно 1 годину. Залити рослинне масло, продовжувати варити ще 1 годину. Розчавити заздалегідь очищений часник. Промити гострий перчик і нарізати його навпіл, видаливши плодоніжку і насіння. Тепер можна нарізати гострий перець дуже дрібно. Кинути перчик в сотейник з аджикою, посолити. Ретельно перемішати. Продовжувати готувати ще півгодини. Прибрати сотейник з вогню. Розлити аджику по стерильним банкам, щільно запечатати кришками і дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.


Основний інгредієнт:
Овочі/Перець/Помідор
Блюдо: Заготовки/Маринування/Соуси/До м'яса/К птиці/До риби/До салату/Закуски/Аджика
Географія кухні: Республіки СРСР/Абхазька

Інгредієнти:
  • рослинне масло - 0,5 Склянки
  • помідори - 1,2 Кілограма
  • яблука - 250 Грам
  • морква - 250 Грам
  • солодкий червоний перець - 250 Грам
  • часник - 5 зубчиків
  • гострий перець - 2 Штуки
  • сіль - 0,25 Склянки

Кількість порцій: 2
Вдивіться в цей нескладний, але в той же час оригінальний рецепт. Laquo; Аджика - Улюблена страва для багатьох людей.

Як приготувати Аджика у себе на домашній кухні вам підкаже доскональне опис кожної дії з додаванням фото. Рецепт приготування цієї страви містить в собі класичний склад інгредієнтів, але ви можете, як готувати за цим списком, так і робити свої корективи на власний смак. Приготування їжі - захоплююче заняття, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не набрати зайву вагу спробуйте щоразу підраховувати калорійність кожного харчового продукту.
Категорія: Соуси Переглядів: 52   
Схожі рецепти страв з фото:
Овочева ікра
Аджика з помідорів на зиму
Аджика з помідорів
Аджика з хріном
Абхазька аджика
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.