Шурпа з яловичини в казані![]() Час приготування: 2 год. 20 хв Шурпа є традиційним блюдом в багатьох країнах Сходу, і готують її найчастіше їх м'яса баранчика або птиці, але я пропоную вам інший не менш цікавий варіант - шурпу з яловичини в казані. Опис приготування: Як я вже говорила, шурпу готують у багатьох країнах, в основному на Сході, у неї є багато назв і, відповідно, рецептів приготування. Але кожен їх таких рецептів об'єднує одне: суп цей виходить дуже густий, ситний і досить жирний. Частково через те, що готують шурпу найчастіше з баранини, тому я знайшла інший рецепт, який сподобався мені набагато більше і зараз я розповім вам, як зробити шурпу з яловичини в казані. Яловичина не так жирна, тому й сам суп, можна сказати, полегшений, в іншому я нічого не мене, в нашій шурпі буде багато овочів, зелені та спецій. Тому суп вийде дуже густий і насичений, думаю, цей простий рецепт шурпи з яловичини в казані повинен сподобатися всім, хто любить смачно і ситно поїсти. 1) У казан наливаємо рослинне масло і ставимо на вогонь. Ріпчасту цибулю нарізаємо пір'ям і обсмажуємо в казані до золотистого кольору. Яловичину промиваємо, висушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо на досить великі шматки (в шурпі все прийнято нарізати крупно). Викладаємо м'ясо в казан до цибулі, смажимо його хвилин 10-15 до рум'яної скоринки. 2) Тепер нарізаємо інші інгредієнти: морква ріжемо соломкою, перець брусками, помідори часточками. Викладаємо овочі в казан і смажимо їх разом з м'ясом пару хвилин. 3) Тепер додаємо пару ложок томатної пасти, перемішуємо, смажимо 1-2 хвилини, потім заливаємо все окропом так, щоб рідина повністю накривала овочі з м'ясом. Тепер тушкуємо все на повільному вогні протягом 30-40 хвилин. 4) Коли час буде підходити до кінця, ми нарізаємо картоплю на кубики і викладаємо його в казан, доливаємо ще окропу, щоб страва стало схоже за консистенцією на густий суп, солимо його і приправляємо спеціями. Продовжуємо варити шурпу ще хвилин 10-15. 5) В самому кінці приготування додаємо подрібнену зелень і часник, перемішуємо все і залишаємо суп під закритою кришкою на 15-10 хвилин. Готову шурпу розкладаємо по порційних тарілочках і подаємо до столу. Приємного всім апетиту! Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: М'ясо/Яловичина Блюдо: Супи/Шурпа Інгредієнти:
Кількість порцій: 6 Напевно ви не просто так забрели на цю сторінку. Ви хочете знати, як приготувати Шурпа з яловичини в казані. Це простий рецепт приготування цієї страви, проте класичний складу зазначених продуктів завжди можна змінити за власним бажанням. Ця страва всіма улюблене, і його приготування принесе домашній затишок і тепло у ваші домівки. Зрозуміти, як зробити Шурпа з яловичини в казані в домашніх умовах, вам допоможе більш ніж докладний опис кожної дії з фото. Якщо вам сподобався рецепт, поставте йому оцінку і напишіть ваш відгук для автора. Візьміть на замітку, що необхідно вважати калорійність кожного виготовленого продукту, і тоді кулінарія стане не просто способом смачно поїсти, але і допоможе піклуватися про вашу фігуру і здоров'я. |
||
Категорія: Супи Переглядів: 36