
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Я звикла до традиційної шурпі, але спробувавши шурпу з яловичини теж оцінила її смак. Поділюся рецептом, за яким зовсім недавно робила шурпу з яловичини. Всі були ситі і задоволені!
Опис приготування:
Шурпа з яловичини виходить наваристою, густий і насиченою за смаком. Її можна подати і до святкового столу: вона дуже красиво і апетитно виглядає. До шурпі з яловичини можна подавати різну зелень, буде дуже до речі і чорний хліб. Сподіваюся, мій рецепт буде затребуваний :) Удачи в приготуванні!
Призначення: На обід
Основний інгредієнт: М'ясо/Яловичина
Блюдо: Супи/Шурпа
Інгредієнти:
- Яловичина - 1 Кілограм
- Картопля - 600 Грам
- Цибуля - 1 Штука
- Морква - 1 Штука
- Томатна паста - 3 Ст. ложки
- Перець солодкий - 1 Штука
- Лавровий лист - 2 Штуки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець запашний - 3 Штуки
- Перець чорний - За смаком
- Сіль - За смаком
- Олія - ??1,5 чайної ложки
Кількість порцій: 8-10
Як приготувати Шурпа з яловичини 
Вимийте і наріжте м'якоть яловичини великими шматками.

Очистіть і наріжте картоплю великими кубиками. Обов'язково нарізайте його крупно, тому для шурпи всі овочі повинні нарізатися крупніше, ніж для звичайного супу і картоплі в шурпі повинно бути більше за інших овочів.

Лук поріжте чверть-кільцями, солодкий перець і моркву - часточками середнього розміру.

Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді і обсмажте морква, перець і цибулю протягом 5 хвилин.

Потім додайте в сковороду м'ясо, обсмажуйте ще хвилин 5-7, періодично помішуйте. Взагалі шурпу можна готувати двома основними способами: коли м'ясо і овочі спочатку обсмажуються на олії, а вже потім варяться в бульйоні або воді, і коли інгредієнти для шурпи відразу варяться, без попередньої обжарювання. У першому випадку бульйон виходить жирніше. А другий випадок переважно, оскільки продукти при варінні зберігають практично всі вітаміни.

До м'яса і овочів додайте томатну пасту, перемішайте і смажте ще 5 хвилин на середньому вогні. Перемішайте інгредієнти для шурпи 2-3 рази в процесі смаження.

Обсмажені овочі і м'ясо викладіть в каструлю, залийте водою або м'ясним бульйоном так, щоб рідина була вище гущі сантиметрів на 4-5. Поставте на вогонь і доведіть все це до кипіння.

Коли закипить вміст каструлі, додайте картоплю, чорний мелений перець, зіру, запашний перець горошком, сіль і лавровий лист. Зменшіть вогонь, наполовину прикрийте кришкою і залиште варитися хвилин на 40-60.

Шурпа з яловичини готова! Смачного!
Вам сподобався цей рецепт? Ви хочете зробити домашній Шурпа з яловичини своїми руками? Тоді дотримуйтесь представленим фото кроків, які детально показують, як готується це фантастичне блюдо. Приготування займе у вас небагато часу, і незабаром ви зможете скуштувати смачний Шурпа з яловичини прямо у себе вдома. Тут представлений класичний рецепт приготування цієї страви, однак за допомогою вашої фантазії ви можете легко поміняти склад продуктів, особливо, якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії. Пам'ятайте, кулінарія - простий спосіб урізноманітнити ваше життя!