
Час приготування: 1 ч. 30 хв
Якщо ви любите пробувати страви різних кухонь світу, тоді ось вам цікавий варіант - кистибий по-татарськи. Звучить надто складно? Це тільки на перший погляд.
Опис приготування:
Приготувати кистибий по-татарськи в домашніх умовах досить просто. По суті - це корж, в яку закладають абсолютно будь-яку начинку. Традиційно використовують картоплю, проте існує величезна кількість варіацій, і у кожної господині свій власний рецепт.
Призначення: На обід/На вечерю
Основний інгредієнт: Борошно і тісто
Блюдо: Випічка/Коржики
Географія кухні: Республіки СРСР/Татарська
Інгредієнти:
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйце - 2 Штуки
- Цукор - 2 Ст. ложки
- Вершкове масло - 200 Грам
- Борошно - 500-700 Грам
- Сіль - 1 Щіпка
- Сода - 1 Щіпка
- Картопля - 1 Кілограм
- Гриби - 500 Грам
- Цибулина - 2-3 Штук
- Кріп - 10 Грам
- Рослинна олія - ??100 мілілітрів
Кількість порцій: 10-12
Як приготувати кистибий по-татарськи 
1. Зараз я детально розповім, як зробити кистибий по-татарськи. Спершу потрібно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з яйцями. Додати дрібку солі і цукор, ретельно перемішати. В кефірі погасити соду і відправити в тісто. Поступово додавати борошно, замішуючи м'яке, що не туге тісто. Тепер можна дати йому відпочити близько півгодини.

2. Час це пройде не даремно, адже можна зайнятися начинкою. Картопля вимити, очистити і відправити варитися в підсоленій воді до готовності.

3. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Відправити в розігріте рослинне масло і злегка обсмажити. Тим часом вимити і очистити гриби. Порізати невеликими скибочками і відправити на сковороду до цибулі. Посолити і поперчити за смаком, смажити до готовності.

4. Тісто розділити на однакові шматочки, по діаметру сковороди.

5. Кожен шматочок потрібно розкачати трохи і відправити на сковороду, в якій попередньо нагріти рослинне масло. Обсмажити з двох сторін.

6. Зварену картоплю потовкти у пюре. Додати гриби з цибулею. Кріп вимити, просушити і подрібнити. Додати в начинку і все як слід перемішати. Готову начинку викласти на одну половину коржа.

7. Швидко згорнути навпіл, поки коржик не охолола. Теж саме зробити і з іншими коржами. Кистибий по-татарськи в домашніх умовах готовий.
Вдивіться в цей простий, але в теж час унікальний рецепт. Кистибий по-татарськи - улюблене блюдо для багатьох людей.
Як приготувати кистибий по-татарськи в домашніх умовах вам підкаже доскональне опис кожної дії з додаванням фото. Рецепт приготування цього кулінарного шедевра містить в собі класичний склад інгредієнтів, але ви можете, як готувати з даного списку, так і робити свої корективи на власний смак. Приготування їжі - цікаве заняття, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не набрати зайві кілограми постарайтеся щоразу підраховувати калорійність кожного продукту.