Джем з ожини![]() Час приготування: 14 ч. 0 хв Джем з ожини - заготівля, яка швидко розходиться. Смак джему такий приємний, що підходить для багатьох страв як вишенька на коктейлі. Тому у кожного гурмана повинен бути свій джем з ожини! Опис приготування: Для початку потрібно добре промити ягоду. Очистити від сварка, гнилих плодів і плодоніжок. Ожину покласти в каструлю і засипати цукром (кількість залежить від ступеня солодощі ожини і від вашого смаку) і залишаємо на 1-2 години настоюватися. Далі в каструлю видавити сік одного лимона і додати ложку розмарину (для гурманів) і поставити на вогонь, довівши вміст до кипіння. Весь цей час помішувати джем дерев'яною ложкою, щоб цукор повністю розчинився. Зняти з вогню. Остудити і поставити на ніч у холодильник. На наступний день джем знову довести до кипіння, далі варити 10 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи вміст. Далі за допомогою блендера і сито подрібнити ожину і знову повернути на вогонь, довівши до кипіння варити 5 хвилин, весь час перемішуючи. Зняти з вогню, остудити і зберігати джем з ожини в холодильнику пару тижнів. Удачі! Призначення: Для дітей/На десерт/На святковий стіл Основний інгредієнт: Ягоди/Ожина Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Країни Європи Інгредієнти:
Кількість порцій: 1-2 Бути може, вам сподобався цей простий рецепт, і ви з задоволенням дізналися б, як приготувати його в домашніх умовах. А дізнатися, як зробити Джем з ожини будинку, вам допоможе докладний рецепт приготування з відмінними фото кожної окремої дії. Погодьтеся, Джем з ожини - просто приголомшливе блюдо, яке задовольнить будь-який смак і інтерес. На нашому сайті представлений класичний склад інгредієнтів для цього кулінарного виробу, проте ви завжди в силі проявити свою фантазію і додати в Джем з ожини все, що побажаєте. Головне, враховуйте зайві калорії, щоб не вплинути на дорогоцінну фігуру. Повірте, кулінарія - це веселе і цікаве заняття! Проявляйте більше фантазії та творчості, і тоді всі ваші старання будуть оцінені по достоїнству. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 198