Варення з бузини![]() Час приготування: 2 ч. 0 хв Варення з бузини - легко приготовляемая заготовка. Але не всі знають, що варення робиться виключно з чорної бузини. Варення з чорної бузини славиться корисними цілющими властивостями. Опис приготування: Бузина буває трьох видів, проте для вживання годиться тільки чорна бузина, інші види бузини отруйні для людини в будь-якому вигляді. Однак варення з чорної бузини - це корисне і лікувальний засіб, який має бути завжди під рукою, особливо в сезон простудних захворювань. Рецепт простий, нам знадобитися кілограм бузини і кілограм цукру. Для початку бузину потрібно помити в кількох водах разом з гілочками. Потім очистити ягоду від гілочок і опустити бузину в посуд, де буде готуватися варення - це може бути або глибока каструля, або емальований таз. Ягоду потрібно трохи потовкти, щоб вона дала сік і поставити на плиту і довести вміст до кипіння. Потім зробити маленький вогонь і продовжувати гасити ягоди. Коли вміст уваритися і її обсяг зменшитися вдвічі, засипати цукром і перемішати, щоб цукор повністю розчинився. Варити так 10 хвилин, ретельно перемішуючи. Зняти з плити, розлити по банках. Банки скласти упритул один до одного і накрити теплою тканиною або ковдрою до повного охолодження. Призначення: На вечерю/Для дітей/На десерт Основний інгредієнт: Ягоди/Бузина Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: залежить від Погодьтеся, покроковий рецепт з фото - це до геніальності простий спосіб дізнатися, як приготувати Варення з бузини в домашніх умовах. Приготування не забере у вас багато часу, а самостійно зроблене блюдо принесе радість не тільки вам, але і вашим близьким. На нашому сайті викладено класичний рецепт приготування, проте ніщо не заважає вам на свій розсуд доповнити склад продуктів своїми коханими і зробити ще більш смачний домашній Варення з бузини. Кулінарія - улюблене заняття мільйонів людей, але не варто забувати, що зайві калорії можуть зіпсувати фігуру! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 2122