Баклажани на зиму без стерилізаціїЧас приготування: 1 ч. 30 хв Взимку така смачна заготівля буде відмінно доповнювати ваші улюблені страви, наприклад, варену картоплю або запечене м'ясо. Ці баклажани точно підкорять вас своїм незвичайним, трохи пікантним смаком. Опис приготування: У цьому рецепті я хочу розповісти вам, як приготувати смачні баклажани на зиму без стерилізації, які будуть радувати вас своїм смаком довгий час. Я дуже люблю баклажани за їх яскравий і насичений смак, тому часто готую страви з них, причому вони виходять неймовірно смачними як у свіжому вигляді, так і в якості закаток. Як ви вже помітили, в складі є гострий перчик, я додаю його, тому в нашій сім'ї абсолютно всі люблять, коли в стравах є пікантні нотки, але ви, звичайно, можете його і не додавати. Так чи інакше, але з цим простим рецептом баклажанів на зиму без стерилізації ви зможете насолоджуватися відмінним смаком цієї заготовки холодними зимовими вечорами. Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Заготовки Інгредієнти:
Кількість порцій: 6-7 Як приготувати Баклажани на зиму без стерилізації Насамперед нам, звичайно ж, необхідно промити всі овочі і очистити їх від усього зайвого. Тепер ми нарізаємо крупно помідори, перці і очищене від шкірки яблуко. Викладаємо їх у чашу блендера, додаємо гострий перець і часник, подрібнюємо все до однорідного стану. Перекладаємо цю масу в каструлю і ставимо на вогонь. Вливаємо олію, додаємо цукор і сіль, а коли рідина закипить, доливаємо оцет, кип'ятимо соус. У баклажанів видаляємо плодоніжки і нарізаємо їх досить великими півкільцями. Викладаємо в каструлю і тушкуємо хвилин 20. Потім розкладаємо в гарячі стерилізовані баночки і закочує кришками. Виставляємо банки дном вгору, вкутуємо в ковдру і залишаємо на день, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати заготовки слід в прохолодному темному місці. Смачного! Всі ви, напевно, думаєте, що кулінарія - це справа професіоналів. Спробуємо вам допомогти повірити у свої здібності і навчитися готувати смачні страви не гірше досвідчених кухарів. Хочете зрозуміти, як приготувати Баклажани на зиму без стерилізації вдома? Перед вами простий рецепт приготування, що супроводжує послідовним описом кожного кроку з фото. Радимо для початку вивчити склад майбутнього кулінарного витвору. Це класичний варіант добірки продуктів, однак, ви з легкістю можете винайти, як зробити смачний Баклажани на зиму без стерилізації, додавши або забравши той чи інший інгредієнт. У вас вийде свій власний домашній рецепт. Але не забувайте і про своє здоров'я: ваша їжа не повинна містити зайві калорії, тому завжди підраховуйте калорійність окремих продуктів, і тоді приготування улюблених ваших страв не тільки вгамує голод, але і принесе користь! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 249