Баклажани в томаті на зимуЧас приготування: 1 ч. 30 хв Простий і смачний спосіб запастися улюбленими баклажанами на всю зиму - це приготувати їх з цього рецепти. Він гранично простий, а сама заготовка виходить неймовірно смачна, соковита і ароматна. Опис приготування: Останнім часом я все частіше стала робити заготовки в томаті, адже така заливка відмінно підходить до всіх овочів: огірків, кабачків, помідорів і навіть до моїх улюблених баклажанів. На мій погляд, це додає їм ще більше соковитості і яскравості смаку, а саме цього нам і не вистачає в холодний зимовий час. Рецепт приготування баклажанів в томаті на зиму, про який я хочу вам розповісти, дуже простий, кількість інгредієнтів розраховане на невелику баночку об'ємом 1,25 літра, так що множте все залежно від того, скільки плануєте заготовити банок. В іншому, все як і при звичайній консервації, так що уважно ознайомтеся з цим простим рецептом баклажанів в томаті на зиму і сміливо приступайте до справи. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Заготовки/Консервація Інгредієнти:
Кількість порцій: 1 Як приготувати Баклажани в томаті на зиму Для початку промиваємо баклажани, видаляємо у них плодоніжки і нарізаємо баклажани уздовж на чотири частини. Томати (можна разом з шкіркою) нарізаємо на частини і викладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо їх до стану пюре. Так само томати можна перекрутити через м'ясорубку, але тоді слід видалити шкірку. Далі викладаємо нарізані баклажани в каструлю. Додаємо пюре з томатів. Солимо і посипаємо цукром. Вливаємо оцет і рослинне масло. Ставимо каструлю на вогонь і тушкуємо баклажани протягом 15 хвилин після закипання. Поки баклажани киплять, ми нарізаємо дрібно часник. Додаємо його до решти інгредієнтів і варимо все ще 5 хвилин. Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки, викладаємо баклажани, поки банки ще гарячі. Закочуємо банки кришками і виставляємо їх догори дном, вкутуємо в що-небудь тепле і залишаємо так до повного їх охолодження. Візьміть собі на замітку як приготувати Баклажани в томаті на зиму. Цей класичний рецепт дозволить вам швидко і без особливих зусиль зрозуміти, як зробити Баклажани в томаті на зиму в домашніх умовах. Дотримуйтесь докладного опису кожного конкретного дії з фото. Дане блюдо завжди славилося своїми смаковими якостями. Його рецепт приготування досить простий і легкий. Традиційний склад інгредієнтів при бажанні можна змінити на свій розсуд. Пробуйте і не бійтеся експериментувати, тоді кулінарія назавжди стане вашим улюбленим заняттям! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 2017