Джем з калиниЧас приготування: 2 ч. 0 хв Джем з калини, який я хочу Вам запропонувати незвичайний тим, що крім калини в рецепт включається гарбуз! Дуже незвичайний смак джему буквально заворожує. Тепер додаю його всюди як родзинку! Опис приготування: Джем цей дуже смачний. Я постійно сама варю за цим рецептом і завжди задоволена, але є одне невелике зауваження! Зверніть увагу. Варити джем потрібно на слабкому вогні, помішуючи хвилин 30-40 хвилин. Однак! Поваривши цей час джем виходить красивого оранжевого кольору і насиченого калинового смаку продукт, але виявляється рідкуватий для джему. Тому для густоти потрібно варити ще трохи. У підсумку колір змінюється на охристо-жовтий і смак калини стає менш помітний. Так що вибирайте самі. Варила і таким і таким, мені більше подобається перший варіант. Бажаю удачі! Призначення: Для дітей/На десерт Основний інгредієнт: Ягоди/Калина Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Країни Європи Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Джем з калини Беремо півтора кілограма калини, очищаємо її від плодоніжок, сміття і кладемо в друшляк, п'ять хвилин тримаємо її над парою. Гарячі ягоди перетираємо через сито в каструлю або в емальований посуд. Гарбуз нарізаємо кубиками, кладемо в іншу каструлю, додаємо трохи води і варимо 5 хвилин, щоб гарбуз стала м'якою і так само як калину перетираємо через сито. Виходять ось такі рідини. Слідом змішує пюре гарбуза і калини. Висипаємо цукор і доводимо до кипіння. Далі варимо на слабкому вогні близько 40 хвилин. Якщо виходить рідкуватий, то варіть довше. Джем гарячим закатати в стерилізовані банки. Спробуйте самі приготувати це смачне блюдо будинку. Рецепт Джем з калини гранично простий, так як весь процес створення зображений на фото. Ви можете спробувати зробити класичний варіант кулінарного виробу, а так само втілити оригінальний рецепт приготування, додавши свої улюблені інгредієнти у представлений тут склад. Laquo; Джем з калини - Відмінний спосіб підняти настрій в будинку! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 141