Кускус з куркою і овочамиЧас приготування: 1 ч. 0 хв Кускус з куркою і овочами - традиційна страва народів східної і північної Африки, яке дуже просто приготувати в домашніх умовах. Виходить ситно, смачно і незвично. Опис приготування: Якщо ви поїдете в Марокко або Туніс, то в будь-якому громадському харчуванні, не призначеному для туристів, вас обов'язково нагодують кускусом - традиційним місцевим стравою. Одна з найпопулярніших різновидів цієї страви - кускус з куркою і овочами. Готується блюдо всього годину, проте виходить набагато більш ситним і оригінальним, ніж, наприклад, курка з рисом. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Птах/Курка/Кускус Блюдо: Гарячі страви Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Кускус з куркою і овочами Інгредієнти. Для наочності показую кускус - він виглядає ось так. Його замочувати не потрібно, а от нут попередньо замочіть в холодній воді на ніч. Традиційним способом варимо курячий бульйон: кладемо курку в холодну воду, доводимо до кипіння і варимо при повільному кипінні ще 25-30 хвилин. Тим часом коріння селери і петрушки, а також моркву нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо в повільно киплячий бульйон, туди ж додаємо спеції - сіль, перець, лавровий лист. Варимо ще хвилин 10. Потім додаємо в каструлю замочений нут. Варимо ще 20-25 хвилин до готовності нуту - інші інгредієнти точно будуть готові. Зливаємо з каструлі бульйон, лавровий лист викладаємо. Курку дістаємо і поки відставляємо, овочі теж не викидаємо. Розтоплюємо в сковороді вершкове масло, обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості, потім додаємо овочі з бульйону і готуємо на середньому вогні до випаровування рідини. Коли рідини в сковороді майже не залишиться - накриваємо кришкою сковороду, відставляємо. Беремо маленьку каструльку, наливаємо в неї потрібну кількість курячого бульйону - потрібно додати стільки ж мілілітрів бульйону, скільки грамів кускусу будемо варити. Додаємо в бульйон сіль-перець, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, після чого додаємо в бульйон кускус. Відразу ж, як тільки засипали кускус в киплячий бульйон, знімаємо каструлю з вогню і починаємо виделкою перемішувати кускус. Через 3 хвилини, коли кускус вбере майже весь бульйон, ставимо каструльку на повільний вогонь і додаємо в кускус вершкове масло. Як тільки вершкове масло розтане - знімаємо кускус з вогню, даємо йому настоятися пару хвилин під кришкою, після чого викладаємо на тарілки. Поверх кускусу викладаємо відварену курку і обсмажені овочі. Прикрашаємо зеленню - і страва готова. Смачного! :) Як готується це прекрасне блюдо, ви зможете дізнатися, вивчивши детальний рецепт з фото. Приготування займе у вас мало часу і зусиль, якщо ви будете слідувати всім перерахованим рекомендацій і порад. Кускус з куркою і овочами - простий і дешевий спосіб порадувати своїх домочадців. Не забувайте піклуватися про своє здоров'я і фігуру, тому завжди намагайтеся підраховувати калорійність входять до складу виробу продуктів. Тепер ви знаєте, як робити Кускус з куркою і овочами в домашніх умовах, можете поділитися з усіма фотографією отриманого шедевра і залишити свій коментар для автора. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 124