ХінкаліЧас приготування: 40 хв Рецепт приготування хінкалі. Хінкалі - дуже смачне і популярне блюдо кавказької кухні. Опис приготування: Для хінкалі тісто замішується без додавання туди яєць. Для начинки краще готувати фарш із суміші яловичини, баранини і свинини. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: М'ясо Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 6 Як приготувати Хінкалі 1. Змішуємо борошно, сіль і воду, замішуємо досить круте тісто. Дамо йому трохи відлежатися, потім підмішування і на дві частини розділимо. Робимо з тіста ковбаски, діаметр приблизно 4 см, на шматочки шириною 1 см нарізаємо ковбаски. 2. Приготуємо фарш. Через м'ясорубку на крупній решітці перемолоти м'ясо (баранина, яловичина і свинина). У фарш додаємо дрібно нарізаної петрушки, очищений і не дуже дрібно нарізану цибулю, всипаємо товченого насіння кінзи, і наливаємо холодної води (приблизно п'ять-шість ложок). 3. Шматочки тесту розгортаємо в тонкі млинці (діаметр приблизно 15 см), розгортає тісто так, щоб краї були тонше. На середину млинчиків викладаємо фарш. Тісто над фаршем збираємо акуратними складками, сборочкі прищипують. Має вийти приблизно 20-25 сборочек. Піпочку формуємо верхівку (при їжі в неї зручно встромляти вилку, щоб не витікав сік). 4. По одному хінкалі кидаємо в киплячу воду. Шумівкою злегка помішує, стежимо, щоб вони не прилипали до дна. Під час варіння вони повинні перевернутися вниз вузликом. Після того як закипить вода варимо хвилин десять. 5. Виймаємо хінкалі на тарілку, подаємо до них змішаний оцет, перець і сіль. Смачного! Хінкалі - всім нам добре знайоме і улюблене блюдо. Давайте разом розглянемо простий, але не менш смачний спосіб його виготовлення. А краще зрозуміти, як приготувати Хінкалі в домашніх умовах нам допоможе докладний опис кожної дії з фото. Класичний склад інгредієнтів ви можете змінювати на свій смак, проте не забувайте в такому випадку, враховувати калорійність окремих продуктів, щоб не завдати шкоди здоров'ю й фігурі. Перед нами домашній рецепт приготування страви, тому нам знадобляться тільки прості кухонні прилади та начиння. Сам процес не забере у вас багато часу і сил, якщо будете дотримуватися всіх рекомендацій і порад. Сподіваємося, приготування цієї страви принесе вам багато позитивних емоцій, а кулінарія стане для вас улюбленим заняттям. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його за п'ятибальною шкалою і залишити свій відгук або побажання автору. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 216