ЛютеницяЧас приготування: 8 ч. 0 хв Повірте, ні в одному магазині ви не зможете знайти такого приголомшливого соусу. Адже приготувати традиційну болгарську лютеницу смачно можна тільки в домашніх умовах. Опис приготування: Болгарська національна кухня багата приголомшливими пряними запахами і яскравими поєднаннями смаків, і сьогодні я хочу поділитися з вами отличнейшим рецептом приготування Лютениця - неймовірно смачного соусу. Звичайно в магазинах удосталь стоять на полицях різні соуси, але такого ви точно не знайдете на прилавках, бо лютеницу готують з кращих овочів за особливою технологією. Ну а якщо вже незабаром почнеться овочевий сезон, то чому б нам не пустити їх на приготування ось такого соусу, адже зробити лютеницу в домашніх умови простіше простого. Ну а їсти її можна і як самостійне блюдо, і як добавку до м'яса, та хоч на бутерброд намажте - буде неймовірно смачно, повірте мені. Основний інгредієнт: Овочі Блюдо: Соуси Географія кухні: Країни Європи/Болгарська Інгредієнти:
Кількість порцій: 3 Як приготувати Лютениця З болгарського перцю видаляємо насіння і гарненько промиваємо його під водою. Посипаємо перець всередині сіллю (зовсім небагато) і викладаємо на змащене маслом деко. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин. Як тільки перець стане м'яким, а на його поверхні з'являться темні плями, його можна виймати. Після того як перець трохи охолоне, з нього необхідно зняти шкірку. І пропускаємо його через м'ясорубку з великими отворами. Помідори промиваємо та нарізаємо на дольки. Викладаємо їх у каструльку, додаємо трохи олії. Додаємо трохи солі і довго тушкуємо, поки з помідор не випарується зайва волога. Отриману масу перетираємо через сито. Тепер подрібнюємо часник і дрібно нарізаємо гострий перець. Змішуємо пасту з перцю з помідорною масою, додаємо часник і гострий перець, ставимо лютеницу в холодильник. Готову страву подає до столу з подрібненою зеленню петрушки. Смачного! Ви хочете, щоб у вас вийшов такий же смачний і апетитний кулінарний шедевр як на фото? Для цього вам необхідно уважно прочитати рецепт приготування, що дасть зрозуміти, як готувати Лютениця в домашніх умовах. Приготування не доставить вам багато клопоту, якщо ви будете слідувати всім розпорядженням. Погодьтеся, рецепт не тільки простий, але і достатньо дешевий. А ось класичний склад інгредієнтів, може бути змінений на ваш смак - це справа вашої фантазії. Головне, не забувайте про калорійність продуктів для збереження гарної фігури і здоров'я. Якщо у вас вийшло чудове блюдо, не полінуйтеся подякувати за це автора. Лютениця - кращий спосіб, як зробити ваше життя приємніше і доставити радість близьким! |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 89