Баклажани з кабачками і помідорамиЧас приготування: 1 ч. 0 хв Літо в самому розпалі, а значить, потрібно частіше балувати себе доступними овочами. Пропоную вашій увазі простий рецепт баклажанів з кабачками і помідорами, - універсально, смачно і ошатно виглядає :) Опис приготування: Незважаючи на досить велику кількість інгредієнтів, якщо придивитися, то рецепт приготування баклажан з кабачками і помідорами ніяк не можна віднести до розряду складних. Овочі всі доступні й недорогі, а завдяки тому, що сезонні, - ще й несуть в собі максимум користі! Так що настійно рекомендую дізнатися, як приготувати баклажани з кабачками і помідорами :) 1. Для початку всі овочі миємо й просушують паперовими рушниками. 2. Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо тоненькими кружальцями. Якщо ви звикли очищати овочі від шкірки, - попередньо зніміть її. 3. Тепер кабачки і баклажани пересипаємо сіллю, і залишимо поки пускати сік. 4. Тим часом беремо сотейник або просто досить глибоке і товстостінні блюдо, придатне як для запікання, так і для готування на плиті. Наливаємо в нього рослинне масло, і розігріваємо його разом зі спеціями. 5. Тим часом цибулю дрібно нарізаємо, і кидаємо в закипіле масло. 6. Як тільки цибуля стане прозорим, - додамо до нього томатну пасту, сіль і перець за смаком. 7. Як тільки цей соус дійде до кипіння, - знімаємо його з вогню і залишимо трохи охолонути. 8. Тепер акуратно викладаємо в соус кабачки, баклажани і помідори, чергуючи. Можна це зробити на манер рататуя, або складати кружечки один на інший пірамідками, - це вже на ваш розсуд. Головне, щоб не розвалилися :) 9. Часник і зелень чистимо і моєму, якщо необхідно, і дрібненько ріжемо. Посипаємо нашу овочеву конструкцію зверху, і включаємо плиту. 10. До речі, щоб овочі не пригоріли зверху, краще, щоб соус прикривав їх більше, ніж на половину, так що якщо ваш соус трохи Уваров, - додайте невелику кількість кип'яченої води, і відправляйте в прогріту духовку на півгодини. Готово! Таке блюдо відмінно підходить і в якості повноцінного головного блюда, і в якості легкої вечері. А всім любителям поїсти не тільки смачно, але і до відвалу, раджу подавати таку страву як гарнір до шашликів. Справжній річний свято живота! Смачного! :) Призначення: На обід/На вечерю/Корисний обід/Легка вечеря Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Гарячі страви Дієта: Дієтичне харчування/Вегетаріанське харчування Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-5 У вас напевно відмінний смак, якщо ви знаходитесь на цій сторінці. Баклажани з кабачками і помідорами - страва, що володіє вишуканими і неповторними якостями. Перед нами простий рецепт приготування цього кулінарного виробу, прикрашений фото кожного окремого кроку. Прочитавши, як приготувати Баклажани з кабачками і помідорами в домашніх умовах, сміливо приступайте до справи. Щоб приготування пройшло швидко і легко, дотримуйтеся порад і рекомендацій, зазначених автором. Якщо і у вас вийшло зробити Баклажани з кабачками і помідорами смачно і просто, поділіться своїми враженнями в розділі коментарів і оцініть рецепт по достоїнству. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 92