Вірменська долмаЧас приготування: 1 ч. 0 хв Вірменська долма готується з виноградного листя, фаршу і рису. Подається з мацуном з товченим часником. Свіже листя винограду - щільні, тому їх треба вимочити. Найчастіше використовують консервовані. Опис приготування: Вірменська долма готується як з свіжих, так і з консервованих виноградного листя. Все залежить від того, які ви можете дістати. Ця страва нікого не остаівт байдужим. Насолоджуйтесь! Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: М'ясо/Фарш Блюдо: Гарячі страви/Долма Інгредієнти:
Кількість порцій: 8 Як приготувати Вірменська долма 1. Промийте виноградне листя в холодній воді і викладіть по одному в киплячу підсолену воду. 2. Варіть 3-4 хвилини, потім злийте і викладіть в миску з холодною водою. 3. обдати окропом рис, фарш викладіть в миску. Пропустіть через м'ясорубку очищену цибулю і 4 зубчики часнику. Змішайте з рисом і фаршем. 4. Додайте у фарш половину кількості коріандру, сіль, паприку, перемішайте. Листя викладіть на денце, візьміть трохи начинки і викладіть на центр листочка. 5. Загорніть конвертиком і закрутіть. 6. Викладіть долму шарами (щільно) у велику товстостінну каструлю. 7. Притисніть плоскою тарілкою і важким товкачем або іншим важким предметом. Додайте киплячу підсолену воду, вода не повинна бути вище рівня тарілки. 8. Варіть долму на середньо-повільному вогні під кришкою протягом 35 хвилин. У цей час пропустіть через прес часник, що залишився і змішайте з мацуном, додайте кориці. Подавайте долму з соусом. Смачного! Погодьтеся, покроковий рецепт з фото - це до геніальності простий спосіб дізнатися, як приготувати Вірменська долма в домашніх умовах. Приготування не забере у вас багато часу, а самостійно зроблене блюдо принесе радість не тільки вам, але і вашим близьким. На нашому сайті викладено класичний рецепт приготування, проте ніщо не заважає вам на свій розсуд доповнити склад продуктів своїми коханими і зробити ще більш смачний домашній Вірменська долма. Кулінарія - улюблене заняття мільйонів людей, але не варто забувати, що зайві калорії можуть зіпсувати фігуру! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 165