Компот з кизилу на зимуЧас приготування: 30 хв Пропоную дізнатися, як приготувати компот з кизилу на зиму на трилітрову банку. Такий компот славиться своїм терпкуватим смаком і незвичайним свіжим ароматом. У сезон запасайтеся вітамінами! Опис приготування: Компот з кизилу на зиму в домашніх умовах завжди виходить трохи терпкуватим і незвичайним, з яскравим червоним кольором і апетитним ароматом. До того ж, кизил володіє масою корисних властивостей, так що такий кислуватий компотік підійде не тільки для застілля, але і в якості профілактики грипу взимку, але ж це ой як актуально в холодну пору року :) Рецепт компоту з кизилу на зиму на трилітрову банку у мене наступний: 1. Кизил добре вимиємо і очистимо від дрібного сміття і налиплих листочків. 2. Кладемо в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо водою. До речі, якщо ягоди кизилу у вас заморожені, то попередня розморожування не буде потрібно. 3. На повільному вогні доводимо рідину до кипіння, і тримаємо на вогні без кришки ще 10 хвилин. 4. Знімаємо з вогню і під кришкою залишимо настоюватися до охолодження. 5. Ще раз відправимо каструлю на вогонь, і доводимо до кипіння. 6. Відразу після закипання розливаємо компот по чистим стерилізованим баночках, і закочує прокип'яченими кришками. Готово! Зберігайте такий компот в перевернутому вигляді до охолодження, після чого його можна відправити в холодильник, льох або комору чекати своєї години взимку. Повірте, смак, аромат і колір у такого напою приголомшливі, так що не полінуйтеся в разі чого купити потрібні інгредієнти і приготувати. Удачі! Блюдо: Напої/Компоти Інгредієнти:
Кількість порцій: 4 Спробуйте приготувати Компот з кизилу на зиму в домашніх умовах. Покрокові фото допоможуть вам зрозуміти, як зробити блюдо правильно, смачно і гранично просто. Класичний рецепт Компот з кизилу на зиму можна розбавити або замінити своїми улюбленими інгредієнтами - створити свій оригінальний кулінарний шедевр. Готуйте вдома і радуйте своїх близьких та друзів! |
||
Категорія: Напої Переглядів: 725