Шурпа з яловичини з нутом![]() Час приготування: 2 ч. 0 хв Цей узбецький суп виходить настільки ситний і густий, що навіть маленька тарілочка наситить вас на довгий час. Зазвичай готують його з баранини, але я пропоную зробити отличнейшую шурпу з яловичини. Опис приготування: Сьогодні я хочу поділитися з вами одним дуже цікавим рецептом і розповісти, як зробити шурпу з яловичини з нутом. Це традиційне блюдо країн Сходу, яке найчастіше роблять з баранини з додаванням великої кількості овочів. Однак можуть використовуватися й інші інгредієнти, зокрема в цьому рецепті ми приготуємо суп на основі яловичини, а крім овочів додамо горох нут, так наш суп стане ще смачніше і ситніше. Він відмінно підійде і на обід, і на вечерю, але особисто я готую його, коли вдома збирається вся наша велика родина, адже з цим рецептом приготування шурпи з яловичини з нутом голодним з-за столу точно ніхто не піде. 1) Раз вже ми вирішили готувати шурпу з нутом, то його необхідно попередньо замочити на ніч у холодній воді, а вже вранці приступати до приготування. 2) Отже, промиваємо яловичину і нарізаємо її на великі шматки, ріпчаста цибуля чистимо і ріжемо півкільцями або пір'ям. Взагалі, для шурпи всі інгредієнти варто нарізати досить крупно. Далі наливаємо в казан рослинна олія і ставимо його на вогонь. Обсмажуємо на ньому спочатку цибулю до прозорості, а потім додаємо м'ясо і смажимо все разом ще хвилин 20. Тим часом нарізаємо моркву кружечками і так само викладаємо в казан. 3) Тепер додаємо нут до решти інгредієнтів, заливаємо все водою (1,5-2 склянки на людину) і доводимо до кипіння. Знімаємо піну і варимо суп на повільному вогні протягом години. 4) А самі тим часом чистимо картоплю і розрізаємо його навпіл (якщо великий), болгарський перець ріжемо на великі шматки, помідори бланшируємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо на дольки. 5) Коли нут буде наполовину готовий, викладаємо в казан картоплю і болгарський перець. За 10 хвилин до готовності додаємо помідори і спеції. 6) У самому кінці солимо суп і вимикаємо вогонь. Залишаємо готову шурпу під кришкою ще на 20-25 хвилин. Розливаємо нашу ароматну і апетитну шурпу по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного! Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: М'ясо/Яловичина Блюдо: Супи/Шурпа Географія кухні: Республіки СРСР/Узбецька Інгредієнти:
Кількість порцій: 6 Для того щоб приготувати це приголомшливе блюдо - Шурпа з яловичини з нутом, необов'язково бути професійним кухарем. Все що вам потрібно - це купити необхідні продукти, які містить повний список інгредієнтів, і уважно вивчити рецепт приготування. Фото кожної дії допоможе зрозуміти, як зробити той чи інший крок. У домашніх умовах ви можете з легкістю змінювати класичний рецепт страви на свій смак. Простий спосіб догодити будь-якому гурману - додати в блюдо улюблені прянощі, при цьому, не міняючи основний склад продуктів. Не забувайте ставити оцінку за рецепт, якщо він вас здивував і порадував. Тепер ви знаєте, як приготувати Шурпа з яловичини з нутом. Сподіваємося, домашня кулінарія стане для вас не просто хобі, а найулюбленішим заняттям! |
||
Категорія: Супи Переглядів: 37