Харчо з яловичини з ткемаліЧас приготування: 3 ч. 0 хв Звичайно, мало хто дотримується традиційні правила приготування харчо, і зараз можна зустріти досить багато варіантів цього відмінного супу, але цей рецепт максимально наближений до оригінального. Опис приготування: Для приготування цього традиційного грузинського супу слід дотримуватися правила, про які я розповім вам в цьому простому рецепті харчо з яловичини з ткемалі. По-перше, з м'яса тут може бути тільки яловичина, всі інші варіанти - це вже сучасні нововведення. Так само в харчо обов'язково повинні бути присутніми волоські горіхи і соус ткемалі, жоден з цих компонентів можна виключити або замінити, адже саме завдяки їм у цього супу такий незвичайний і насичений смак. Ну а оскільки все необхідне для класичного рецепту харчо з яловичини з ткемалі ми без особливих труднощів можемо знайти в магазині, то чому б нам не приготувати цей чудовий супчик і тим самим порадувати себе і своїх близьких відмінним вечерею. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: М'ясо/Яловичина Блюдо: Супи/Харчо Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 7-8 Як приготувати Харчо з яловичини з ткемалі У каструлю кладемо яловичину шматком (промиту) і наливаємо 1,5 літра води. Варимо м'ясо на повільному вогні протягом 2-2,5 годин. Коли м'ясо буде готове, слухаємо його, відокремлюємо від кістки і нарізаємо на невеликі шматочки, відправляємо назад в каструлю. Тепер готуємо овочі: морква нарізаємо на четвертинки, ріпчаста цибуля пір'ям. Подрібнюємо свіжу зелень, часник чистимо. Викладаємо в суп ткемалі, варимо його 5 хвилин після закипання, потім додаємо моркву. Через 10 хвилин після моркви викладаємо нарізану цибулю. Накриваємо каструлю кришкою і варимо суп на повільному вогні приблизно 30 хвилин. Поки бульйон кипить, ми перебираємо волоські горіхи і злегка обсмажуємо їх на сухій сковороду, потім викладаємо їх в ступку і перетираємо. Додаємо до горіхів часник і так само подрібнюємо його в кашку. Через пів години додаємо в суп промитий рис. Через 10 хвилин після рису викладаємо перетерті горіхи з часником. Варимо суп ще 15 хвилин до готовності рису. Ось тепер можна додати спеції. Я вказала у складі ті, які зазвичай використовуються для харчо. Але ви можете використовувати хмелі-сунелі, адже в цій приправі є практично все необхідне. Отже, приправляємо суп спеціями і солимо його. Варимо суп ще 5 хвилин, потім викладаємо в каструлю подрібнену зелень. Перемішуємо все, даємо супу покипіти ще 2 хвилини, вимикаємо вогонь. Нехай суп постоїть пару хвилин під кришкою, а потім його можна розливати по тарілках і подавати до столу. Смачного! Якщо Ви хочете спробувати який смачний цей кулінарний продук, дотримуйтесь докладного пошаговому опису з фото і дізнаєтеся, як приготувати Харчо з яловичини з ткемалі швидко і смачно. Рецепт приготування цієї страви досить простий і ви з легкістю зробите це неповторне страву в домашніх умовах. Класичний склад продуктів завжди можна оригінально змінити під себе. Після створення представленої ідеї, обов'язково поділіться своїм коментарием з автором і оцініть даний рецепт! Laquo; Харчо з яловичини з ткемалі - Унікальний спосіб внести домашній затишок у вашу повсякденну сімейне життя. Порадуйте своїх рідних і близьких і доведіть, що для вас кулінарія - найулюбленіше хобі! |
||
Категорія: Супи Переглядів: 93