Варення з лимонів з цедроюЧас приготування: 1 ч. 30 хв Сонячне варення, приготоване з лимона, має досить свіжий смак і приголомшливий аромат, воно не дуже солодке і має корисні властивості, загалом, в усіх відношеннях це чудове частування. Опис приготування: Я думаю, практично кожна господиня робить якісь заготовки на зиму і, оскільки вже зовсім скоро настане час дозрівання різних овочів і фруктів, я пропоную вам приготувати варення з лимонів з цедрою. Це дуже корисний цитрус, але не багато хто може їсти його в свіжому вигляді, а от від ароматного варення навряд чи хтось відмовиться і навіть діти будуть із задоволенням ласувати такою смакотою. Так що якщо ви дбаєте про своє здоров'я і хочете взимку мати напоготові відмінне смачні ліки, тоді я із задоволенням розповім вам, як закатати варення з лимонів з цедрою. До того ж, у такого варення відмінний в міру солодкий смак, воно ідеально підійде для різної випічки, та й просто з батончиком або булочкою буде дуже смачно. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Лимон Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Варення з лимонів з цедрою Для початку лимони, звичайно ж, необхідно ретельно промити і підготувати інші інгредієнти. Тепер зрізаємо з лимонів шкірку, більша її частина нам не знадобитися, ми беремо тільки шкірку від двох лимонів і нарізаємо її тонкими брусками, самі лимони ріжемо на скибочки і видаляємо з них кісточки. Викладаємо шкірку в каструльку і заливаємо її водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 10 хвилин, потім воду зливаємо, заливаємо шкірку свіжою водою і знову варимо 10 хвилин, потім проробляємо це ще один раз, все потрібно варити шкірку 3 рази. Потім беремо іншу каструлю, вже побільше, і викладаємо в неї відварену шкірку, скибочки лимона, всипаємо цукор і заливаємо воду (200 гр). Цукор потрібно додавати в пропорції 1: 1 до маси очищених лимонів разом з відвареної шкіркою, тому їх необхідно зважити перед тим, як викладати в каструлю. Коли всі заміряли і поклали, ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо лимони протягом 30 хвилин. Готове варення викладаємо в стерилізовані банки, закриваємо їх кришками, перевертаємо дном вгору і накриваємо ковдрою, залишаємо банки так на день, а потім переносимо в прохолодне місце. Коли варення охолоне, воно трохи загусне і по консистенції стане схожим на джем. Тому взимку вам залишиться тільки відкрити баночку смачного ласощі та насолодитися го відмінним смаком. Смачного! Вам сподобався цей рецепт? Ви хочете зробити домашній Варення з лимонів з цедрою своїми руками? Тоді дотримуйтесь представленим фото кроків, які детально показують, як готується це фантастичне блюдо. Приготування займе у вас небагато часу, і незабаром ви зможете скуштувати смачний Варення з лимонів з цедрою прямо у себе вдома. Тут представлений класичний рецепт приготування цієї страви, однак за допомогою вашої фантазії ви можете легко поміняти склад продуктів, особливо, якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії. Пам'ятайте, кулінарія - простий спосіб урізноманітнити ваше життя! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 51