Варення з айви з апельсиномЧас приготування: 3 ч. 0 хв Цей корисний і ароматний фрукт у свіжому вигляді навряд чи комусь сподобається через його терпкого смаку, а от варення з айви виходить дивовижне, особливо якщо додати в нього сонячний апельсин. Опис приготування: Звичайно, є люди, які можуть їсти айву в свіжому вигляді, і вони правильно роблять, адже цей фрукт повний вітамінів і корисних елементів. Ну а я, на жаль, на дух не переношу її терпкий смак, а ось заготовки з айви - зовсім інша справа, їх я люблю і їдять з превеликим задоволенням. Є багато різних варіантів варення з цього фрукта, але я не буду говорити про всіх, а лише поділюся з вами своїм улюбленим рецептом приготування варення з айви з апельсином. Взагалі, з айвою добре поєднуються всі цитрусові, але апельсин все ж, на мій погляд, найвдаліше поєднання. Додамо до них трохи кориці для аромату і отримаємо просто приголомшливе частування на всі випадки життя: з ним і чий можна попити, і пиріг спекти. А так як сезон дозрівання фруктів не за горами, то я пропоную вам обов'язково спробувати приготувати варення з айви з апельсином в домашніх умовах. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Апельсин/Айва Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 3 Як приготувати Варення з айви з апельсином Для початку підготуємо необхідні інгредієнти, вибираємо стиглі плоди айви без тріщить і підгнивання і промиваємо їх під водою, апельсин також моєму. Відміряємо необхідну кількість цукру і беремо корицю, її, до речі, можна використовувати як мелену, так і в паличках. Тепер витираємо айву насухо рушником, розрізаємо навпіл і видаляємо з неї серцевину, нарізаємо м'якоть на невеликі шматочки. Апельсин разом з цедрою пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо будь-яким іншим зручним способом. Потім викладаємо нарізану айву в посуд, в якій потім будемо варити варення, засипаємо все цукром і додаємо подрібнений апельсин. Перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо масу на 1-2 години, щоб айва пустила сік. Ставимо фрукти на повільний вогонь і варимо їх, як і звичайне варення, до загусання маси, періодично помішуючи, а за 10 хвилин до готовності додаємо корицю. Гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках, закриваємо їх кришками і залишаємо в перевернутому вигляді до повного охолодження. Ось тепер ви знаєте, як закатати варення з айви з апельсином, приємного вам апетиту. У вас напевно відмінний смак, якщо ви знаходитесь на цій сторінці. Варення з айви з апельсином - страва, що володіє вишуканими і неповторними якостями. Перед нами простий рецепт приготування цього кулінарного виробу, прикрашений фото кожного окремого кроку. Прочитавши, як приготувати Варення з айви з апельсином в домашніх умовах, сміливо приступайте до справи. Щоб приготування пройшло швидко і легко, дотримуйтеся порад і рекомендацій, зазначених автором. Якщо і у вас вийшло зробити Варення з айви з апельсином смачно і просто, поділіться своїми враженнями в розділі коментарів і оцініть рецепт по достоїнству. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 637