Абрикосове варення 5-хвилинкаЧас приготування: 12 год. 0 хв Багато господинь обирають саме цей варіант приготування варення, так як він дозволяє зберегти ягідки цілими і отримати густий прозорий сироп, спробуйте і ви закатати абрикоси таким способом. Опис приготування: Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом приготування абрикосового варення 5-хвилинки, який я досить часто використовую, коли, звичайно, дозволяє час. Багато хто вважає, що рецепт так називається, тому що всього на приготування витрачається не більше 5 хвилин, але це зовсім не так, адже від початку процесу і до кінцевого результату проходить кілька годин. А 5-хвилинкою він називається через те, що фрукти тут ми варимо всього по 5 хвилин в кілька підходів, а між варінням витримуємо їх у сиропі досить тривалий час. Завдяки такому способу абрикоси разваривается, а залишаються цілими, а саме варення виглядає дуже красиво і зберігає природний смак і аромат фруктів. Так що якщо у вас знайдеться вільний час, і ви вирішите приготувати що-небудь смачненьке на зиму, тоді я із задоволенням розповім вам, як закатати абрикосове варення 5-хвилинку. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Абрикос Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Абрикосове варення 5-хвилинка Насамперед гарненько промиваємо абрикоси і насухо витираємо їх за допомогою паперового рушника. Розрізаємо кожен плід навпіл і прибираємо кісточку. Очищені абрикоси шарами викладаємо в каструлю і кожен шар посипаємо цукром. Накриваємо каструлю чистим рушником і залишаємо на кілька годин, а краще на ніч, щоб абрикоси пустили сік. Коли соку буде достатньо, можна приступати до варіння. Я зазвичай перед варінням вливаю в каструлю трохи води, але ви можете цього і не робити, якщо хочете отримати більш густе варення. Отже, ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо масу до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Залишаємо варення остигати на 3-4 години, потім проварюємо його по 5 хвилин ще 2 рази з інтервалом між варінням в 3 години. Після того як ми востаннє проваримо варення, викладаємо його в стерилізовані баночки, закриваємо щільно кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури. Варення готове, приємного вам апетиту! Вдивіться в цей нескладний, але в той же час оригінальний рецепт. Laquo; Абрикосове варення 5-хвилинка - Улюблена страва для багатьох людей. Як приготувати Абрикосове варення 5-хвилинка у себе на домашній кухні вам підкаже доскональне опис кожної дії з додаванням фото. Рецепт приготування цієї страви містить в собі класичний склад інгредієнтів, але ви можете, як готувати за цим списком, так і робити свої корективи на власний смак. Приготування їжі - захоплююче заняття, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не набрати зайву вагу спробуйте щоразу підраховувати калорійність кожного харчового продукту. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 188