Пасхальна закускаЧас приготування: 30 хв Дуже смачна великодня закуска з яєць, яких на Великдень з'їдається завжди дуже велика кількість. Підходить і для інших свят, але у нас в сім'ї її прийнято готувати саме на Великдень. Опис приготування: Згідно з традиціями, пасхальний стіл повинен буяти в першу чергу холодними закусками - адже господиня в це свято не повинна стояти біля плити і готувати, вона вправі заздалегідь приготувати якісь холодні страви і закуски, і під час свята повноцінно відпочивати разом з гостями. Тому холодних закусок на Великдень я завжди готую багато, і одна і з них - ось ця пасхальна закуска з яєць. Чому великодня? Напевно тому, що тут головний інгредієнт - яйця, яких на Великдень завжди дуже багато, і часом навіть виникає проблема - куди їх подіти? Багато фарбованих яєць всухом'ятку не з'їси, от і доводиться готувати усілякі закуски з них. Дуже зручно, між іншим - і смачно, і яйця не пропадуть. Удачи в приготуванні! Зі святом! Призначення: На святковий стіл/Великдень Основний інгредієнт: Яйця Блюдо: Закуски Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: 6 Як приготувати Пасхальна закуска Яйця відварюємо круто (10 хвилин після того, як вода закипить). Яйця чистимо, акуратно розрізаємо навпіл, виймаємо жовтки. Змішуємо жовтки (один жовток залиште для прикраси закуски), половину шпрот (ті шпроти, які міцніше і красивіше, поки що залишаємо, а ті, що деформувалися - змішуємо з жовтками), обсмажений дрібно нарізану цибулю і майонез. Гарненько перемішуємо, подрібнюємо вилочкою. Яйця, нагадаю, у нас розрізані навпіл, і з половинок витягнуті жовтки. Таким чином, у нас повинні вийти ось такі човники з яєць. Наповнюємо яйця начинкою. Сервіруємо: кладемо фаршировану половинку яйця, зверху кладемо одну шпротінку і накриваємо другою фаршированої половинкою яйця. Прикрашаємо зеленню і тертим жовтком. Готово! Пасхальна закуска - всім нам добре знайоме і улюблене блюдо. Давайте разом розглянемо простий, але не менш смачний спосіб його виготовлення. А краще зрозуміти, як приготувати Пасхальна закуска в домашніх умовах нам допоможе докладний опис кожної дії з фото. Класичний склад інгредієнтів ви можете змінювати на свій смак, проте не забувайте в такому випадку, враховувати калорійність окремих продуктів, щоб не завдати шкоди здоров'ю й фігурі. Перед нами домашній рецепт приготування страви, тому нам знадобляться тільки прості кухонні прилади та начиння. Сам процес не забере у вас багато часу і сил, якщо будете дотримуватися всіх рекомендацій і порад. Сподіваємося, приготування цієї страви принесе вам багато позитивних емоцій, а кулінарія стане для вас улюбленим заняттям. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його за п'ятибальною шкалою і залишити свій відгук або побажання автору. |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 37