Плов з мідіямиЧас приготування: 55 хв Класично плов, звичайно, готують з баранини. Але безліч і різноманітність рецептів дозволяє нам готувати плов з різних інгредієнтів. Сьогодні спробуємо плов з мідіями. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Риба і морепродукти/Морепродукти/Мідії і гребінці/Крупи/Рис Блюдо: Гарячі страви/Плов Географія кухні: Країни Європи Інгредієнти:
Кількість порцій: 6-7 Як приготувати Плов з мідіями 1. Підготувати овочі. Цибулю і моркву почистити. Цибулю нарізати кубиками. Морква нарізати соломкою. Розжарити в казані масло і обсмажити цибулю. Додати моркву. Смажити. Морква повинна стати м'якою. 2. Мідії продаються вареними і замороженими. Додати їх до овочів і обсмажити протягом декількох хвилин. 3. Рис промити в холодній воді. У казан додати необхідні спеції та сіль. Налити 2 склянки води. Закип'ятити і проварити 3-4 хвилини. Засипати рис. 4. Вода повинна покривати рис на 1-1,5 см. Розрівняти рис і кип'ятити, поки вода з поверхні рису не википить. Покласти головку чищеного часнику і, за бажанням, шматочок гострого перцю. Закрити плов щільно кришкою, щоб не виходив пар. Зменшити вогонь до мінімуму і залишити казан на 25 хвилин. Дати плову настоятися протягом 25 хвилин. Спробуйте приготувати Плов з мідіями в домашніх умовах. Покрокові фото допоможуть вам зрозуміти, як зробити блюдо правильно, смачно і гранично просто. Класичний рецепт Плов з мідіями можна розбавити або замінити своїми улюбленими інгредієнтами - створити свій оригінальний кулінарний шедевр. Готуйте вдома і радуйте своїх близьких та друзів! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 119