Гусь фарширований яблукамиЧас приготування: 2 ч. 0 хв Якщо ви чекаєте гостей і не знаєте, чим їх побалувати, пропоную класичний рецепт гусака фаршированого яблуками. Саме яблука доповнюють смак м'яса і роблять його напрочуд пікантним. Опис приготування: Такий гусак стане прикрасою і головною стравою будь-якого святкового столу. М'ясо виходить соковитим і дуже смачним, а яблука додадуть йому особливий аромат. Спробуйте обов'язково приготувати гусака фаршированого яблуками. Призначення: На обід/На святковий стіл/Святковий обід Основний інгредієнт: Птах/Гусь Блюдо: Гарячі страви Інгредієнти:
Кількість порцій: 8 Як приготувати Гусь фарширований яблуками 1. Для приготування гусака не вимагаються особливі кулінарні навички. Все більш, ніж просто. 2. Приготуйте для початку начинку: яблука наріжте невеликими шматочками і на сухій сковороді розтопіть одну ложку цукру. Так ви його карамелізуете, обсмажуючи до золотисто-коричневого кольору. 3. На сковороду додайте трохи рослинного масла і відправте туди яблука. Пересмажувати вони вже разом з цукром не більше 10 хвилин. 4. Окремо зваріть склянку рису в злегка підсоленій воді. Уже готовий рис промийте в друшляку під проточною водою. Перекладіть його в глибоку ємність. До рису додайте вже готові яблука, сіль, приправи і все акуратно перемішайте. Добре також додати трохи паприки (не більше 1 ч.л.). 5. Заздалегідь підготовленого гусака можна починати фарширувати. Для початку натріть його зсередини сіллю. Після цього всередину укладіть вже готову начинку з яблуками і зашейте отвір. Також скріплювати його можна зубочистками, які після випікання чудово виймаються. 6. Тепер можна укладе гусака на деко і змастити його поверхню тонким шаром майонезу. Процес випікання трохи тривалий. Надішліть гусака в духовку, розігріту до 190 градусів на одну годину. Як тільки він почне покриватися рум'яною скоринкою, відразу ж укрийте його фольгою і відправте ще на одну годину в духовку. Випікати у фользі його можна і з самого початку, тільки для того, щоб вийшла рум'яна кірочка, фольгу потрібно буде зняти за півгодини до готовності. 7. Після запікання гусака викладіть, прикрасьте зеленню петрушки і листям салату. Святковий стіл з таким блюдом буде по-справжньому королівський! Тут представлений класичний рецепт приготування усіма нами улюбленого страви - Гусь фарширований яблуками. Якщо ви спробуєте виконати всі вище вказані дії і поради, то ви безумовно отримаєте смачний Гусь фарширований яблуками, приготований в домашніх умовах. А щоб нічого не переплутати під час готування, завжди тримайте перед собою відкритий рецепт і стежте за фото кроками. Ви так само можете поміняти простий склад блюда за своїм смаком, але не забудьте підрахувати калорійність кожного інгредієнта, щоб не нашкодити здоров'ю. Отримавши досвід, як приготувати Гусь фарширований яблуками у себе вдома, обов'язково діліться своїми враженнями з автором. Сподіваємося, кулінарія буде об'єднувати все більше і більше людей в єдину спільноту! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 76