Шашлик зі свинини в духовціЧас приготування: 1 ч. 30 хв У даному рецепті ставиться і успішно вирішується завдання - як приготувати шашлик зі свинини в духовці набагато смачніше, ніж на вугіллі. Я знаю, що це можливо, і тепер розповім, що для цього потрібно :) Опис приготування: Для приготування такого потворно смачного і апетитного страви не потрібно дуже багато інгредієнтів. По суті справи, для шашлику можна використовувати не тільки свинину, але і баранину, і птицю. Яловичина, на мій погляд, не дуже підходить (але тут вже справа смаку). Але скільки не пробувала, найсмачніше виходить молода свинина - приготований з неї шашлик в духовці виходить ідеально соковитим, м'яким і ніжним. Найкраще шашлик зі свинини в духовці поєднується зі свіжими овочами, томатним соусом і червоним сухим вином. Бажаю удачі! Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл/День народження/Святковий обід/Ювілей Основний інгредієнт: М'ясо/Свинина Блюдо: Гарячі страви/Шашлик Інгредієнти:
Кількість порцій: 4 Як приготувати Шашлик зі свинини в духовці Підготуємо всі необхідні інгредієнти. М'ясо слід добре помити, просушити і очистити від всіляких плівочок, жив і сухожиль. Нарізаємо шматочки м'яса одного невеликого розміру. Сало нарізаємо дрібно. Сала за кількістю шматочків має бути приблизно стільки ж, скільки і м'яса. Шматочки м'яса і сала складаємо в одну миску і до них додаємо на середній тертці натерту цибулю (2 шт). Перемішуємо. Потім солимо, перчимо і додаємо улюблені приправи, серед яких можуть бути: коріандр, куркума, зіра. Додаємо сік лимона і додаємо зовсім трохи оцту. Накриваємо кришкою або плівкою і залишаємо маринуватися близько години (незгірш). Після того, як м'ясо замаринувалася, шматочки нещільно нанизуємо на бамбукові шпажки. Чергуючи: шматочок м'яса, шматочок сала, шматочок м'яса. Закінчити треба шматочком сала. На деко розстеляємо кілька шарів фольги, блискучою поверхнею вгору, викладаємо пару шматочків сала. У розігріту до 250 градусів духовку на нижній ярус ставимо деко з фольгою, на верхній ярус ставимо решітку, куди викладаємо наші шашлички. Верхня сторона шашлику будемо пекти інтенсивніше, тому раз шашлик потрібно буде перевернути. Сало повинне буде незабаром дати димок, це стане сигналом, що шашлик пора діставати. Поки м'ясо готується, приготуємо дуже смачну підливу до шашлику. Для цього тонкими півкільцями наріжемо ріпчаста цибуля. Потім дрібно наріжемо цибулю-порей, зелень. Додамо до них приправи, трохи оцту і сік лимона. Laquo; Підливу потім викладаємо на готовий шашлик і подаємо до столу. Дуже смачний Шашлик зі свинини в духовці зможете Ви з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати цю страву гранично просто, вам допоможе покроковий опис з фото. Не забувайте, ви завжди можете експериментувати на домашній кухні і міняти класичний склад рецепта. А як готувати Шашлик зі свинини в духовці з додаванням інних інгредієнтів, ви можете поділитися на нашому кулінарному проекті. Рецепт приготування страви розмістіть у відповідній категорії сайту. Усастнікі проекту зможуть готувати за Вашим рецептом і розміщувати фотографії. Так само ви можете додати відео вашого нового блюда. Домашня кулінарія - чудове хобі! |
||
Категорія: М'ясні страви Переглядів: 133