Гусь запечений в духовціЧас приготування: 4 год. 0 хв Зазвичай гусака запікають до різдвяного столу. Але можна приготувати його і на будь яке інше свято або до будь-якої події. Гусь запечений в духовці - це дуже смачно і красиво! Особливо з яблуками. Опис приготування: Гусь запечений в духовці вимагає деяких кулінарних навичок, але варто повозитися, і страва доставить вам справжнє кулінарне насолоду. Гусь запечений в духовці подається з яблуками і зеленню, можна також на гарнір приготувати відварну картоплю. Можна приготувати для цієї страви журавлинний соус. За святковим столом до цієї страви подається червоне вино. Смачного! Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл/Різдво/Святковий обід Основний інгредієнт: Птах/Гусь Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Країни Європи/Англійська Інгредієнти:
Кількість порцій: 8-10 Як приготувати Гусь запечений в духовці Гуся промити в проточній воді, видалити всі нутрощі. Тушку гусака обсушити паперовим рушником. Натерти сіллю і спеціями всередині і зовні. Дати промаринуватися. Краще робити це з вечора, а вранці почати готувати. Часник почистити і нарізати часточками. Ножем в шкірі гусака зробити надрізи і нашпигувати часником. Так само можна використовувати часточки лимона. Всередину тушки покласти лавровий лист і часник. Тушку гусака нашпигувати яблуками, зашити нитками і покласти на деко черевцем вниз. Поставити гусака в духовку, встановити температуру 200 градусів і запікати протягом 3 годин, періодично обливаючи витопився з гусака жиром. Температуру контролюємо. Готового гусака відразу не слід виймати з духовки, нехай там постоїть ще півгодини, коли її вимкнемо. Дістаємо гусака з духовки і укладаємо на блюдо цілком. Готово! Візьміть собі на замітку як приготувати Гусь запечений в духовці. Цей класичний рецепт дозволить вам швидко і без особливих зусиль зрозуміти, як зробити Гусь запечений в духовці в домашніх умовах. Дотримуйтесь докладного опису кожного конкретного дії з фото. Дане блюдо завжди славилося своїми смаковими якостями. Його рецепт приготування досить простий і легкий. Традиційний склад інгредієнтів при бажанні можна змінити на свій розсуд. Пробуйте і не бійтеся експериментувати, тоді кулінарія назавжди стане вашим улюбленим заняттям! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 248