Фаршировані кабачки запечені в духовціЧас приготування: 50 хв Фаршировані кабачки запечені в духовці я готую цілий рік. Благо, що зараз свіжі кабачки можна купити в магазині завжди. Цю страву можна назвати і ситним і в той же час не дуже калорійним. Опис приготування: Пропоную докладний рецепт з фото - фаршировані кабачки запечені в духовці. Ця страва дуже вигідне, тому що до нього не треба готувати додатково ні гарнір, ні соус. Просто порізати ще свіжих овочів і можна фаршировані кабачки запечені в духовці подавати до столу. Дуже смачно і ситно. Смачного! Призначення: На обід/На вечерю/Корисний обід Основний інгредієнт: Овочі/Кабачок Блюдо: Гарячі страви Інгредієнти:
Кількість порцій: 10-12 Як приготувати Фаршировані кабачки запечені в духовці Кабачки помити, відрізати кінчики. Нарізати поперек так, щоб шматочки були не вище форми для запікання. Чайною ложкою вийняти серцевину кабачка, залишивши денце, повинен вийде невеликий стаканчик. Кабачки краще брати, звичайно, молоді. У киплячу, підсоленій воду опустити кабачки і варити до напівготовності 4-5 хв. Обережно вийняти з води, покласти на сито або тарілку, щоб з них стекла вода. Сердцевинки від кабачків (без насіння), дрібно порізати, посолити, дати трохи постояти, віджати і обсмажити на олії. Залишки масла злити в форму для запікання. Кабачкову масу остудити. Цибулю дрібно порізати, обсмажити на невеликій кількості олії, так щоб він почав тільки злегка підрум'янюватися. Рис, попередньо відварений в підсоленій воді додати у фарш. Туди ж половину обсмаженої цибулі і обсмажену кабачкову масу. Поперчити, посолити за смаком. Фарш брати чайною ложкою і заповнити ним стаканчики з кабачків, укладаючи їх у форму, змащену маслом. Натираємо на дрібній тертці сир і посипаємо кабачки зверху. Форму ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо 20 хвилин. Поки кабачки запікаються, робимо заливку. Для цього борошно обсмажуємо на вершковому маслі. Трохи охолоджуємо і розводимо теплим бульйоном або водою, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Додаємо сметану. Варимо на повільному вогні 5-7 хвилин. Додаємо залишився обсмажену цибулю, варимо ще 2-3 хвилини. Вимикаємо і додаємо до смаку сіль і гострий кетчуп. Потім цю заливку додаємо в форму до кабачків і тушкуємо разом 10-15 хвилин. Дістаємо форму з духовки, посипаємо кабачки зеленню. Готово! Запевняємо вас, приготування цього кулінарного шедевра не відніме у вас багато часу і сил, якщо будете все робити правильно. А щоб дізнатися, як приготувати Фаршировані кабачки запечені в духовці самостійно вдома, вам підкаже детальний рецепт з фото. Як готується це чудове блюдо, читайте в описі і дотримуйтесь порад і правилам. Класичний склад інгредієнтів ви з легкістю можете доповнити за своїм бажанням, адже кулінарія - мистецтво, засноване на досвіді та експериментах. Фаршировані кабачки запечені в духовці - простий спосіб втамувати голод навіть самого вибагливого в їжі людини. Своїми враженнями про процес готування і получившимся результатом поділіться з учасниками нашого сайту в розділі коментарів. Ви можете оцінити рецепт приготування автора за п'ятибальною шкалою. Бажаємо вам, щоб всі ваші старання були так само гідно оцінені вашими дегустаторами. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 331