Чанахи по-закарпатськиЧас приготування: 2 ч. 0 хв Смачне і корисне блюдо з додаванням квасолі. Особливістю цієї страви в його закарпатському варіанті є наявність грибів, які надають особливий аромат. Опис приготування: Рецепт приготування чанахи по-закарпатськи досить простий і дозволяє зберегти всі корисні речовини продуктів, що використовуються при його приготуванні. Блюдо це, традиційно вважалося осіннім або зимовим - адже воно ситне і з грибами. А раніше їх в магазинах не продавали. Готували це блюдо в печі, а ми приготуємо його в горщиках. Отже, рецепт чанахи по-закарпатськи з фото перед вами, беремося готувати. Основний інгредієнт: М'ясо/Овочі Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Республіки СРСР/Українська Інгредієнти:
Кількість порцій: 5-6 Як приготувати Чанахі по-закарпатськи Квасоля замочуємо на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо і варимо квасолю до готовності. М'ясо миємо й нарізаємо на шматочки середньої величини. М'ясо краще брати жирне - адже обсмажувати ми його не будемо і ніякого жиру, окрім як з м'яса у страві використовувати не будемо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Чистимо цибулю та нарізаємо кубиками. Можна використовувати і свіжі гриби, і заморожені, і сухі. Мені більше подобається в цій страві використовувати сухі гриби - вони надають особливий аромат. Їх можна замочити, а потім відварити. Я спробувала перемолоти гриби на кавомолці і додати грибний порошок відразу в горщики. Мені сподобалося. Всі інгредієнти підготовлені, приступаємо до складання страви. У мене 4 горщика. На дно кожного викладаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перцем. Додаємо лаврушку. Тепер укладаємо картоплю і квасолю. Морква трьом на тертці і викладаємо поверх квасолі, потім верхнім шаром викладаємо цибулю. Шари необов'язково робити в такій послідовності. Можна цибулю і моркву викласти на м'ясо. Готуємо соус. Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо. Можна узятий і консервовані помідори і соус. Додаємо зелень, грибний порошок, півтори-дві склянки води і розмішуємо. Розподіляємо соус по горщикам, закриваємо їх кришками і відправляємо в духовку на 2 години при температурі 180 градусів. Рідина в горщиках не повинна доходити до верху приблизно на півтора см. Інакше буде тікати при закипанні. Якщо у вас вийшло мало соусу - додайте в горщики води. Погодьтеся, покроковий рецепт з фото - це до геніальності простий спосіб дізнатися, як приготувати Чанахі по-закарпатськи в домашніх умовах. Приготування не забере у вас багато часу, а самостійно зроблене блюдо принесе радість не тільки вам, але і вашим близьким. На нашому сайті викладено класичний рецепт приготування, проте ніщо не заважає вам на свій розсуд доповнити склад продуктів своїми коханими і зробити ще більш смачний домашній Чанахі по-закарпатськи. Кулінарія - улюблене заняття мільйонів людей, але не варто забувати, що зайві калорії можуть зіпсувати фігуру! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 1854