Томатний сік на зимуЧас приготування: 1 ч. 0 хв На дачі дозріло величезна кількість помідорів, і не знаєте, що з ними робити? Рецепт томатного соку на зиму - до ваших послуг. Звичайно, томатний сік можна купити, але приготовлений вдома - смачніше. Опис приготування: Відразу скажу щодо пропорцій. На один літр соку необхідно приблизно півтора кілограма помідорів. Що стосується солі, то тут орієнтуйтеся тільки по своєму смаку: я наприклад люблю несолоний томатний сік, тому солі додаю мало. Хто любить більше - додає більше. Загалом, дивіться самі. А так, рецепт томатного соку на зиму в домашніх умовах наступний: 1. Помідори дуже ретельно промиваємо. Краще використовувати якомога більш соковиті сорти помідорів. Кожен помідор необхідно розрізати на 4 частини. 2. Якщо у вас є соковижималка, то вичавіть з помідорів сік. Якщо такого приладу у вас немає, то скористайтеся звичайною м'ясорубкою: прокрутите помідори через неї. Нічого страшного, що помідори будуть прокручуватися з м'якоттю, головне - не пропустити шкірку і кісточки. А м'якоть у домашньому томатному соку повинна бути. 3. Макуха нам більше не потрібен, а от сік разом з м'якоттю тепер необхідно перелити в каструльку і довести до кипіння. Як тільки закипить - зменшуємо вогонь до мінімального і варимо при слабкому кипінні 30 хвилин. Сіль додаємо в самому кінці варіння. 4. Гарячий томатний сік, поки він не охолов, розливаємо в стерилізовані банки. Закочуємо, після чого перевертаємо догори денцем, вкутуємо ковдрою і залишаємо до охолодження. Власне, ось і все. Коли банки з соком охолонуть до кімнатної температури, їх можна відправити на зберігання в льох, підвал або комору. А взимку ви будете дякувати себе, що не полінувалися влітку закатати томатний сік на зиму - настільки він смачний :) Втім, я зазвичай себе лаю, що закатав мало - розходиться сік чудово. Я його подаю до пиріжків, гарячих страв, піці - відлітає вмить. Сподіваюся, мій нехитрий рецепт томатного соку на зиму допоможе вам його приготувати;) Не лінуйтеся! Основний інгредієнт: Овочі/Помідор Блюдо: Напої/Соки Інгредієнти:
Кількість порцій: 15 Якщо хочете спробувати який смачний цей кулінарний шедевр, дотримуйтесь покроковому опису з фото і дізнаєтеся, як приготувати Томатний сік на зиму. Як бачите, рецепт приготування досить простий і ви з легкістю зробите це неповторне блюдо в домашніх умовах. Класичний склад продуктів завжди можна коригувати під себе. Після втілення представленої ідеї, обов'язково поділіться своїм відкликанням з автором і оцініть даний рецепт! Томатний сік на зиму - унікальний спосіб внести домашній затишок у вашу повсякденне життя. Порадуйте своїх близьких і доведіть, що для вас кулінарія - одне з найулюбленіших занять! |
||
Категорія: Напої Переглядів: 107