Сациві з горіхамиЧас приготування: 1 ч. 0 хв Смачний грузинський соус з горіхами прекрасно підійде для м'яса, птиці. Та й просто на грінки намазати - теж смачно! Опис приготування: Універсальний грузинський соус сациві використовується в безлічі страв. З ним готують і курку, і індичку, і м'ясо і навіть рибу. Рецепт приготування сациві з горіхами досить простий. Звичайно, різновидів цього соусу дуже багато. У кожної грузинської господині свій рецепт. Раджу вам в перший раз приготувати соус, в точності дотримуючись пропорцій та інструкцій рецепта. А вже потім вносити корективи, відповідно своєму смаку. Отже, розповідаю, як приготувати сациві з горіхами. 1. Почистити цибулю і дрібно покришити. Обсмажити на вершковому маслі. 2. Посипати обсмажену цибулю борошном і спасерувати ще хвилинку-другу. 3. Додавати потроху бульйон і добре розмішувати, щоб не залишалися грудочки і проварити хвилини 3-4 до загустіння. 4. Горіхи добре підсушити, можна навіть злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою міксера. 5. Додати до горіхів насіння коріандру, сіль, перець і часник. Все це добре подрібнити. 6. Викласти всю цю масу в ємність з цибульний-борошняним соусом, розмішати і, помішуючи, тушкувати на маленькому вогні хвилин 15-20. 7. Потім додаємо оцет, гвоздику, корицю, хмелі-сунелі і шафран. Шафран краще розвести в невеликій кількості води, а потім додати в загальну масу. Тушкуємо соус ще хвилин 5. От і все, соус готовий. Основний інгредієнт: Горіхи/Волоські горіхи Блюдо: Соуси/Сациви Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 5-6 Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете спробувати зробити його будинку. А краще зрозуміти, як готується Сациви з горіхами, вам покаже конкретний опис кожної дії з фото. Це прекрасне блюдо, яке полюбили мільйони людей. Його приготування досить просте і недороге. Рецепт приготування, представлений на нашому сайті - класичний. Але, мабуть, ви з легкістю зможете внести до складу інгредієнтів свої особисті переваги. Сациві з горіхами - смачний і простий спосіб порадувати ваших близьких і внести свято у ваш домашній затишок. Не забудьте порахувати калорійність отриманого кулінарного виробу, щоб не нашкодити здоров'ю і не набрати вагу. |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 39