Шоколадний соусЧас приготування: 30 хв Соус - це не самостійне блюдо. Він подається як рідка приправа або начинка до основної страви. Соуси готуються солодкі і несолодкі. Шоколадний соус найпопулярніший з солодких соусів. Основний інгредієнт: Шоколад/Какао Блюдо: Соуси Географія кухні: Країни Європи/Французька Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Шоколадний соус 1. Насамперед, змішуємо яйця, цукор і какао. Добре розтерти цю масу, щоб вона вийшла однорідною. 2. Сковороду поставити на маленький вогонь і покласти туди вершкове масло. Коли масло розтопиться, додати борошно і швидко, ретельно перемішувати. В кінці готування борошно повинно змішатися з маслом, загуснути і стати золотистого кольору. 3. У підсмажене борошно влити молоко тонкою цівкою, не перестаючи заважати. Варити до однорідного стану, грудочок в масі бути не повинно. Наприкінці варіння маса повинна загуснути. 4. У сковороду з молоком вливаємо обережно цукрово-яєчну суміш. Заважаємо масу постійно. Соус потрібно довести до кипіння, але ні в якому разі не кип'ятити. Знімайте з бортиків сковорідки залишки соусу. Якщо на бортах утворюється плівка і завариться, вона зіпсує смак соусу. Соус готовий. Остудіть. Ви напевно не з чуток знаєте, що Шоколадний соус - неймовірно смачне і в той же час досить просте у приготуванні блюдо. Як зробити Шоколадний соус в домашніх умовах з мінімальною витратою часу і сил, вам підкаже покроковий рецепт з фото. Кулінарія вітає винахідливість, тому класичний склад продуктів, ви сміливо можете доповнити за власним смаком. Улюблені спеції не тільки прикрасять ваше блюдо, але так само додадуть незабутній аромат і смак. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його або додати до нього коментар. |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 82