Мариновані опенькиЧас приготування: 9 год. 0 хв Опеньки - одні з найсмачніших грибів, а оскільки грибний сезон вже почався, то вам, безсумнівно, треба запастися відмінним рецептом маринованих опеньків. Маринувати опеньки дуже просто - розповідаю, як! Опис приготування: Не знаю як у вас, але особисто у мене жоден святковий стіл не обходиться без маринованих грибочків. Рецепт приготування маринованих опеньків мало чим відрізняється від інших рецептів для заготівлі грибів на зиму, тому якщо ви вже хоч раз закатували гриби, то і тут у вас не виникне труднощів. А для тих, у кого це буде в перший, раз я пропоную докладний рецепт маринованих опеньків з фото. І відразу попереджаю, що з перерахованих тут інгредієнтів, виходить 1 літрова банка маринованих грибів. Удачі! Основний інгредієнт: Гриби/Опеньки Блюдо: Заготовки/Маринування Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: 4-5 Як приготувати Мариновані опеньки Насамперед опеньки треба гарненько промити під холодною водою, потім обдати окропом. Викладаємо в каструлю опеньки і наливаємо в неї воду, так щоб вона лише трохи покривала гриби і ставимо на вогонь. Додаємо у воду 1,5 ложки солі і розмішуємо. Після того як вода закипить, варимо опеньки на середньому вогні 1-1,5 години і не забуваємо періодично знімати піну. Потім знімаємо каструлю з плити і додаємо в неї спеції і трави: кріп, перець, лавровий лист, насіння гірчиці. Даємо грибам разом з маринадом охолонути, а найкраще їх для цього на ніч у прохолодному місці. Часник нарізаємо на великі шматки. Додаємо в остиглі гриби оцет і порізаний часник. Викласти опеньки разом з маринадом в стерильну літрову банку, закрити кришкою і поставити в холодне місце. Ви напевно не з чуток знаєте, що Мариновані опеньки - неймовірно смачне і в той же час досить просте у приготуванні блюдо. Як зробити Мариновані опеньки в домашніх умовах з мінімальною витратою часу і сил, вам підкаже покроковий рецепт з фото. Кулінарія вітає винахідливість, тому класичний склад продуктів, ви сміливо можете доповнити за власним смаком. Улюблені спеції не тільки прикрасять ваше блюдо, але так само додадуть незабутній аромат і смак. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його або додати до нього коментар. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 72