Баніца з лавашаЧас приготування: 30 хв Традиційне болгарське блюдо, злегка упрошенной приготування. Баніца з лаваша - прекрасний варіант легкої закуски, яку із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Опис приготування: Рецепт приготування Баніци з лаваша досить простий, а результат дійсно фантастичний. Приготувати баніца можна всього за півгодини, що не може не радувати зайнятих господинь. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Лаваш Блюдо: Закуски Географія кухні: Країни Європи/Болгарська Інгредієнти:
Кількість порцій: 4-6 Як приготувати Баніца з лаваша 1. За допомогою покрокових фотографій і докладних інструкцій ви дізнаєтеся як приготувати баніца з лаваша. Для початку необхідно змастити невеликим шматочком вершкового масла форму для запікання. 2. Викласти лаваш і залишити досить довгі краї, щоб можна було загорнути їх потім. Залишки акуратно зрізати і відкласти. 3. Тепер можна приступати до приготування начинки. У мисочку вбити яйця і додати сир. 4. Ретельно перемішати і додати сметану. 5. Продовжуючи збивати масу до однорідної консистенції, додати кефір (можна замінити молоком або домашнім йогуртом). 6. Трохи поперчити, посолити за смаком, додати улюблені сухі трави. 7. Сир натерти на тертці. Залишити пару жмень, а решті додати в начинку. 8. Свіжу зелень вимити, просушити і дрібно нарізати. Додавати можна будь-яку зелень - цибулю, петрушку, кінзу, базилік і т.д. Відправити зелень до начинки і ретельно перемішати. 9. З одного лаваша потрібно вирізати кружок за розміром форми. 10. Весь залишився лаваш потрібно порізати або порвати руками на невеликі шматочки абсолютно довільної форми. 11. Тепер шматочки лаваша потрібно вмочати в начинці. Щоб баніца з лаваша в домашніх умовах була більш соковита, можна відразу викласти всі шматочки в начинку. 12. Викласти шматочки лаваша в форму, намагаючись формувати рівні шари. 13. Коли форма повністю заповнена, викласти зверху тоненькі шматочки вершкового масла і накрити вирізаним шматочком лаваша. Краєчки загорнути всередину форми. Зверху викласти ще трохи вершкового масла і відправити в попередньо розігріту духовку на 15 хвилин. Потім присипати зверху сиром і відправити назад на 5-7 хвилин. Баніца з лаваша - всіма нами улюблене блюдо, яке вражає своєю простотою і смаком. Представлений тут рецепт легко дає зрозуміти, як приготувати Баніца з лаваша в домашніх умовах - все, що вам необхідно це читати опис кожного кроку і стежити за фото. Домашня кулінарія вітає експерименти, і не виключає додавання своїх інгредієнтів в класичний склад виготовленого вироби. Сподіваємося, приготування доставило вам задоволення, а неповторний смак страви порадував близьких. |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 27