Сьомга по-норвезькихЧас приготування: 19 ч. 0 хв Любителям риби рекомендую спробувати класичний рецепт сьомги по-норвезьких, - вже північні народи толк в рибних закусках знають! Виходить неймовірно смачна риба з цікавим смаковим відтінком. Опис приготування: Я дуже люблю сьомгу саму по собі, але цей оригінальний і простий рецепт сьомги по-норвезьких по-справжньому підкорив моє серце! Виходить риба і в міру солоною, і в міру пікантною, - дуже цікаве поєднання, рекомендую! Але все ж для приготування сьомги по-норвезьких в домашніх умовах рекомендую використовувати саме аквавіт - він додає ледь вловимий приємний смаковий відтінок, а наш алкоголь пахне спиртом, не більше. Так що не скупіться, тим більше, що імпортного напою знадобиться зовсім вже трохи. Призначення: На обід Основний інгредієнт: Риба і морепродукти/Сьомга Блюдо: Закуски Географія кухні: Країни Європи/Норвезька Інгредієнти:
Кількість порцій: 5 Як приготувати Сьомга по-норвезьких 1. Філе розморозимо, разрежем на дві частини, і кожну частину натрем з двох сторін сіллю і цукром. 2. Кріп дрібно рубаємо, а з фрукти очищаємо від цедри, і саму цедру теж дрібно рубаємо. 3. Подрібнені цедру і кріп перемішаємо з перцем, і в глибоку миску викладаємо шарами - шар риби - зелений шар, поки не закінчаться інгредієнти. 4. Аквавіт (або настоянку, горілку, віскі) акуратно вливаємо по краях посуду, щоб на рибу попало. Накриваємо тарілкою або кришкою зверху і відправимо під прес. 5. Рибу під пресом тримаємо в холодильнику ніч, після чого дістаємо, і очищаємо від цедри і зелені, і пробуємо на сіль. 6. Якщо все зробили правильно - то рибка вийде неймовірно смачною! За цим рецептом приготувати Сьомга по-норвезьких дуже легко навіть удома, так як весь процес зображений на фото. Тепер ви завжди будете знати, як готувати Сьомга по-норвезьких просто і смачно. Домашня кулінарія не виключає експериментів і ви завжди можете змінити класичний рецепт, додавши до стандартних інгредієнтів свої улюблені. |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 32