Желе з шипшиниЧас приготування: 1 ч. 50 хв Шипшина - полезнейшая ягода, однак є її в сирому вигляді - не комільфо. З цієї причини рекомендую приготувати желе з шипшини - смачний і корисний десерт. Опис приготування: Отже, рецепт желе з шипшини наступний: 1. Гарненько промиваємо шипшина, відрізаємо все кінчики у його плодів. 2. Кладемо шипшина у велику каструлю, наливаємо туди півтора літра води. Доводимо до кипіння, потім мінімізуємо вогонь і варимо 1 годину - шипшина повинен стати м'яким. 3. За допомогою маточки (або чогось ще, але не блендера) подрібнюємо зварені ягоди шипшини в пюре. Пюре кладемо в марлю над каструлею і залишаємо так на 1 годину - нехай сік стікає. Наприкінці вичавлюємо марлю, щоб звідти витік весь сік. 4. Виливаємо весь отриманий сік у велику каструлю, туди ж додаємо пектин, лимонний сік і цукор. Доводимо до кипіння, кип'ятимо 2-3 хвилини і знімаємо з вогню. 5. Розливаємо отриману суміш по заздалегідь приготовленим стерилізованим баночках. Закриваємо банки кришками. Желе з шипшини готово. Зберігати його краще всього в холодильнику, зберігається воно до півроку. Призначення: Для дітей/На полуденок Основний інгредієнт: Ягоди/Шипшина Блюдо: Десерти/Желе Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: 7-8 Побачивши це неймовірне блюдо, Желе з шипшини, ви обов'язково повинні дізнатися як приготувати його в домашніх умовах. Для початку уважно вивчіть рецепт. Вам необхідно заздалегідь купити всі потрібні інгредієнти, щоб приготування не перервалося через брак одного з продуктів. Розкладіть всі продукти і прилади перед собою. Тепер прийшла пора з'ясувати, як зробити Желе з шипшини вдома, для цього зручно читати рецепт приготування по кроках з фото. Класичний склад блюда можна змінювати на свій розсуд, але для першого разу, радимо дотримуватися вище представленого опису. Запам'ятавши, як готується домашній Желе з шипшини, наступного разу ви можете діяти по пам'яті. Ми впевнені, що кулінарія стане для вас способом самовираження, і ви з радістю будете дивувати своїх близьких все новими кулінарними шедеврами. Однак дуже важливо не забувати підраховувати калорії, щоб не нашкодити фігурі і здоров'ю. |
||
Категорія: Різне Переглядів: 69