Повидло з айвиЧас приготування: 2 ч. 0 хв Повидло з айви дуже корисно при запальних захворюваннях кишечника. До того ж, в айві - купа вітамінів. Росте вона повсюдно, тому повидло з айви зварити необхідно! А ще й смачно як! Опис приготування: Кисленька і яскрава за кольором айва робить позитивний вплив на наш настрій - бадьорить, сприяє поліпшенню настрою. У сезон покладіть кілька фруктів поруч, засипте цукром і їжте, а на зиму обов'язково наварите повидла з айви. Як приготувати повидло з айви? 1. Доспілу айву очистіть від шкірки і насіння. Промийте і розріжте на часточки. 2. Часточки викладіть в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою і варіть до повного розм'якшення. Воду не виливайте. 3. Розм'якшену айву протріть через сито ложкою. 4. А тепер треба зварити сироп. Розрахунок - простий. На 1 кг протертої маси нам знадобиться 1 стакан води і 1 склянку цукру. Воду можна використовувати ту, в якій фрукти варилися. У воду додайте цукор, розмішайте і зваріть сироп. 5. Готовим сиропом залийте айвовое пюре, додайте лимонну кислоту і добре перемішайте. 6. Отриману суміш варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загусання. Головне, щоб повидло не пригоріло! 7. Тепле повидло розкладіть по сухим чистим банкам. Охолодіть, а потім закрийте пергаментом. Зберігайте в прохолодному місці. Повидло з айви готово! Приємного апетиту! Основний інгредієнт: Фрукти/Айва Блюдо: Заготовки/Повидло Інгредієнти:
Кількість порцій: 10 За цим рецептом приготувати Повидло з айви дуже легко навіть удома, так як весь процес зображений на фото. Тепер ви завжди будете знати, як готувати Повидло з айви просто і смачно. Домашня кулінарія не виключає експериментів і ви завжди можете змінити класичний рецепт, додавши до стандартних інгредієнтів свої улюблені. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 2843