Швидке варення з аличіЧас приготування: 3 ч. 0 хв Зазвичай приготування варення з аличі займає досить багато часу, але я хочу поділитися з вами більш простим і швидким способом - часу витратите менше, а смак у ласощів вийде відмінний. Опис приготування: Я просто обожнюю трохи кислуватий смак аличі та заготовок з неї, тому намагаюся зробити на їх якомога на зиму, слава богу, дістати ці фрукти у нас не проблема. Але от сам процес приготування варення з них досить трудомісткий і зазвичай проходить у кілька етапів з різницею в часі між ними в 3-4 години, тобто в цілому доводиться витратити день, щоб отримати улюблені ласощі. Але, на щастя, нещодавно я знайшла відмінний рецепт приготування швидкого варення з аличі, в якому мене влаштовує все: і простота та легкість виконання, і підсумковий смак самого варення. Завдяки бадьяном воно виходить неймовірно ароматне і пряне, а лайм додає смаку легку гірчинку. Так що тепер, коли ви знаєте, як закатати швидке варення з аличі, ви зможете заощадити час на заготовках і замість цього витратити його на відпочинок у колі сім'ї та друзів. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Айва Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 1 Як приготувати Швидке варення з аличі Насамперед ми промиваємо аличу розрізаємо кожну ягоду навпіл і видаляємо з неї кісточку, потім нарізаємо половинки ще на кілька частин і викладаємо їх в глибоку каструлю або таз. Насипаємо в ємність з аличею половину всього цукру і залишаємо на пару годинок, щоб плоди пустили сік. Поки алича настоюється, ми нарізаємо лайм на скибочки, видаляємо з них кісточки і бланшируємо лайм в окропі протягом 5 хвилин, щоб при варінні варення його шкірка не затверділа. Коли соку утворилося достатньо, ставимо тазик з аличею на повільний вогонь і починаємо нагрівати його вміст. Висипаємо до аличі цукор, що залишився, додаємо бадьян і скибочки бланшованого лайма. Варимо варення 15-20 хвилин після закипання рідини. Розливаємо гаряче варення по стерилізованим банкам і закриваємо їх щільно кришками. Залишаємо банки під ковдрою до повного їх охолодження. Швидке варення з аличі - всіма нами улюблене блюдо, яке вражає своєю простотою і смаком. Представлений тут рецепт легко дає зрозуміти, як приготувати Швидке варення з аличі в домашніх умовах - все, що вам необхідно це читати опис кожного кроку і стежити за фото. Домашня кулінарія вітає експерименти, і не виключає додавання своїх інгредієнтів в класичний склад виготовленого вироби. Сподіваємося, приготування доставило вам задоволення, а неповторний смак страви порадував близьких. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 288