Варення з аличі на зимуЧас приготування: 16 ч. 0 хв Алича ідеально підходить для приготування різних заготовок, а особливо смачне з неї виходить варення, дуже ніжне з невеликою кислинкою, якраз для сімейного чаювання в холодний зимовий вечір. Опис приготування: Алича росте практично повсюдно, ці фруктові дерева не вимагають якогось особливого догляду і майже завжди дають дуже багатий урожай. Сезон дозрівання аличі починається наприкінці червня-початку липня, тому її плоди одні з перших в достатку з'являються на ринках, а, отже, і на наших кухнях. А ось приготувати правильне варення з аличі на зиму в домашніх умовах не така вже й легке завдання, адже щоб воно вийшло смачним, а сама алича не зварилися і не перетворилася на кашу, доведеться витратити кілька годин часу. Однак якщо ви не полінуйтеся і все-таки вирішите приготувати таке варення, то ваші старання будуть з лишком винагороджені, впевнена, вся ваша сім'я гідно оцінить відмінний смак цих ласощів. А я допоможу вам впоратися з цим завданням і розповім, як закатати варення з аличі на зиму. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Айва Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 10 Як приготувати Варення з аличі на зиму Для початку промиваємо аличу, розрізаємо її на половинки і видаляємо з кожного плоду кісточку, викладаємо аличу в таз. Тепер приготуємо цукровий сироп, для цього висипаємо 4 кг цукру в каструлю і вливаємо в неї склянку води. Ставимо цю масу на вогонь і нагріваємо її, помішуючи, до розчинення цукру. Потім висипаємо цукор, що залишився і додаємо ще склянку води, продовжуємо нагрівати масу, поки у нас не вийде досить густий непрозорий цукровий сироп. Заливаємо гарячим сиропом аличу і залишаємо її на ніч. Коли вранці ми подивимося на вміст тазика, то побачимо, що на аличі утворилася тверда цукрова шапка, так і повинно бути. Акуратно видаляємо її і перекладаємо в каструлю або глибоку миску. Тепер накриваємо таз з ягодами іншим тазом і зливаємо в миску з цукровою шапкою утворився від аличі сік. Ставимо миску на вогонь і кип'ятимо сироп ще раз. Знову заливаємо аличу гарячим сиропом і залишаємо плоди настоюватися на кілька годин. Потім повторюємо цю процедуру ще 3-4 рази. Коли ми востаннє заллємо ягоди сиропом, ставимо таз з ними на вогонь, доводимо масу до кипіння і варимо аличу 1-2 хвилини. Тепер варення готове, нам залишається тільки розкласти його по стерилізованим баночках і закатати. Коли взимку ви відкриєте варення і спробуєте його, то зрозумієте, що не дарма витратили стільки часу на його приготування. Смачного! Якщо вам сподобався цей рецепт, і ви хочете знати, як приготувати Варення з аличі на зиму в домашніх умовах, дотримуйтесь усім вищевикладеним рекомендаціям. Фото кожного кроку допомагає побачити, як зробити ту чи іншу дію. Варення з аличі на зиму - простий спосіб для того, щоб не лише порадувати своїх близьких, але і здивувати їх. Сподіваємося, приготування не відняло у вас багато сил, і ви з задоволенням поділіться своїм враженням з іншими користувачами нашого сайту в розділі коментарів. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 592