Гливи смаженіЧас приготування: 1 ч. 0 хв Ніжні, ароматні, багаті білками і іншими корисними речовинами гливи в смаженому вигляді чудо як гарні! Пропоную вам простий рецепт приготування смажених глив з часником і зеленню. Опис приготування: Глива - гриб дуже крихкий, грубого поводження він не терпить. Тому в ідеалі мити перед приготуванням гливи взагалі не потрібно - тільки змахувати частки грунту вологою серветкою. Цей варіант, однак, можливий тільки в тому випадку, якщо гливи зібрані власноруч у заповідному лісі, а таке, погодьтеся, трапляється не так часто, як хотілося б. Куплені ж на ринку або в магазині гливи мити все-таки треба - хоч і вкрай обережно, щоб не пошкодити структуру цих ніжних грибів. Покрокові фото з коментарями допоможуть вам дізнатися, як приготувати смажені гливи, і ви переконаєтеся, що нічого особливо складного тут немає. Зате смак і аромат смажених глив - це казкове щось! Так що результат вартий тих незначних зусиль, які ви докладете. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Гриби/Гливи Блюдо: Гарячі страви Дієта: Вегетаріанське харчування Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Гливи смажені Отже, для початку гливи відділимо один від одного. Найжорсткішу нижню частину грибів (там, де вони з'єднуються разом) потрібно відрізати. Обережно промити гриби під несильним струменем проточної води. Дати стекти, а потім обсушити на рушнику. Приступати до обсмажування глив можна тільки тоді, коли вони повністю висохнуть! Часник почистити і подрібнити гострим ножем. Зелень петрушки вимити, обсушити і дрібно нарізати. У сковороду налити рослинне масло (я віддаю перевагу соняшникова нерафінована - гриби на ньому чудово виходять!) І добре розігріти. Обсмажувати гливи невеликими партіями, кожен гриб з двох сторін - тільки тоді вони вийдуть по-справжньому смачними. Смажитися гливи повинні швидко, інакше стануть гумові, так що має сенс стежити за температурою і не відлучатися від плити. Обсмажені гриби викласти в заздалегідь підготовлений посуд. Посолити, поперчити, посипати подрібненими часником і зеленню. Зверху - наступний шар грибів і так далі. Готові гливи можна подавати як гарячими, так і холодними (але гарячими все-таки смачніше!). Найкращий гарнір - відварну картоплю. Ну а все інше - на ваш розсуд;). Дуже смачний Гливи смажені зможете Ви з легкістю зробити в домашніх умовах. А з питанням, як приготувати цю страву гранично просто, вам допоможе покроковий опис з фото. Не забувайте, ви завжди можете експериментувати на домашній кухні і міняти класичний склад рецепта. А як готувати Гливи смажені з додаванням інних інгредієнтів, ви можете поділитися на нашому кулінарному проекті. Рецепт приготування страви розмістіть у відповідній категорії сайту. Усастнікі проекту зможуть готувати за Вашим рецептом і розміщувати фотографії. Так само ви можете додати відео вашого нового блюда. Домашня кулінарія - чудове хобі! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 2481