Квашена бурякЧас приготування: 30 хв Рецепт приготування квашеного буряка. Опис приготування: У давнину буряк використовувалася лише як лікувальний засіб, сьогодні ж вона незамінний овоч на нашому столі. Буряк прийшла в Європу зі Сходу, а на Русі з'явилася приблизно в 10 столітті. Уже в 16 столітті борщ з буряка став популярним блюдом серед російського народу, а нарізана буряк подавалася до столу для порушення апетиту. Квашену буряк можна подавати на гарнір, додавати в салати, вінегрети або використовувати в якості закуски. Розсіл, який утворюється під час квашення, можна використовувати для приготування борщу. Щоб заквасити буряки, беріть тільки здорові коренеплоди без пошкоджень, темно-червоного або бордового кольору, середньої або маленькою величини. Найкращими сортами вважаються єгипетська і Бордо. Світла буряк з білими прожилками і кільцями вважається непридатною. Приготування: Відібрати буряк, добре очистити, промити і викласти в бочку або банку. Залити розсолом з води і солі, щоб він покривав буряк не менше, ніж на 10-15 см. Накрити дерев'яним кружком, зверху покласти вантаж і поставити в тепле місце для бродіння. Через 2 тижні квашений буряк буде готова. Протягом цього часу необхідно постійно прибирати з поверхні розсолу піну і цвіль. Коли буряк буде готова, вона стане блідою і дуже м'якою. Розсіл придбає темно-бордовий колір і стане кисло-солодким, з легким солоним присмаком. Основний інгредієнт: Овочі/Буряк Блюдо: Заготовки/Квашення Географія кухні: Російська кухня Дієта: Вегетаріанське харчування Інгредієнти:
Кількість порцій: 4 Візьміть собі на замітку як приготувати Квашена буряк. Цей класичний рецепт дозволить вам швидко і без особливих зусиль зрозуміти, як зробити Квашена буряк в домашніх умовах. Дотримуйтесь докладного опису кожного конкретного дії з фото. Дане блюдо завжди славилося своїми смаковими якостями. Його рецепт приготування досить простий і легкий. Традиційний склад інгредієнтів при бажанні можна змінити на свій розсуд. Пробуйте і не бійтеся експериментувати, тоді кулінарія назавжди стане вашим улюбленим заняттям! |
||
Категорія: Салати Переглядів: 245