Мариновані гливи без оцтуЧас приготування: 13 ч. 0 хв Захотілося ароматних маринованих грибочків, а всі заготовки вже закінчилися? Не біда, адже завжди можна приготувати дуже смачні мариновані гливи абсолютно без оцту, швидко і дуже просто. Опис приготування: Насправді в зимовий час асортимент грибів не великий, звичайно, якщо ви не встигли їх заготовити ще влітку і восени. Доводиться вибирати між печерицями та вешенками і особисто я віддаю вибір другим, тому що їх смак, на мій погляд, більш яскравий і насичений. Та й готувати їх - одне задоволення, все дуже швидко і легко. І зараз я розповім вам, як зробити мариновані гливи без оцту. Повірте, це чудова закуска, а також відмінне доповнення до м'ясних страв або салатів. Незважаючи на відсутність у складі оцту, зберігаються такі гливи досить довго, близько 4-5 місяців, правда, тільки в холодильнику. Так що коли душа попросить смачненьких грибочків, ви знаєте, що робити - берете цей простий рецепт маринованих глив без оцту і приступаєте до справи. Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Гриби/Гливи Блюдо: Заготовки/Маринування Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Мариновані гливи без оцту Насамперед ми гарненько промиваємо гливи, зрізаємо у грибів низ кореня і нарізаємо гливи на невеликі шматочки. Потім наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор і сіль, додаємо спеції. Викладаємо в воду нарізані гриби, ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Варимо гливи, помішуючи, 20-25 хвилин, а потім висипаємо в каструлю лимонну кислоту. Вона почне при цьому пінитися, так що будьте обережні. Продовжуємо варити гриби ще 1-2 хвилини, потім вимикаємо вогонь. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо гливи в маринаді на 12 годин до повного охолодження. Після закінчення часу беремо попередньо стерилізовані банки і викладаємо в них гриби за допомогою лійки з широкою шийкою. Заливаємо гриби маринадом і щільно закриваємо банки кришками, ставимо їх у холодильник. Через пару днів грибочки можна їсти, заправивши їх рослинною олією, цибулею, часником і свіжою зеленню. Смачного! Якщо вам сподобався цей чудовий рецепт, не полінуйтеся і постарайтеся відтворити це кулінарне диво у себе вдома. Для цього дотримуйтесь всіма правилами і порядком, зазначеним в описі і стежте за допоміжним фото. Приготування принесе вам задоволення, якщо ви зрозумієте, як зробити Мариновані гливи без оцту в домашніх умовах. Тут представлений всього лише класичний вид даної страви, але ви завжди можете урізноманітнити його додаванням нових інгредієнтів на свій смак. Це улюблене блюдо не тільки простих людей, а й гурманів. Даний рецепт приготування Мариновані гливи без оцту не тільки простий, але і достатньо швидкий. Варто пам'ятати, що склад продуктів корисно перевіряти на калорійність, щоб не завдати шкоди здоров'ю й фігурі. Підраховуйте калорії і приводите в баланс свій щоденний живильний раціон. І тоді кулінарія принесе не тільки домашній затишок, але й смачні враження, і радість для всіх! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 388