Джем з винограду
Дивитися всі фотографії (2)
Час приготування: 1 ч. 30 хв Джем з винограду - дуже красива і смачна солодкість, що відрізняється бездоганним смаком. Джем може прикрасити ранковий тост або ж стати гідною начинкою для різних кондитерських виробів. Опис приготування: Джем з винограду готується досить просто, якщо не вважати процес очищення винограду від шкірки. Для приготування цього джему найкраще використовувати дикий виноград сорту Ізабелла або Конкорд. Для приготування цього джему я ніколи не використовую магазинний виноград (занадто витратно і без смаку), а використовую виноград, куплений на базарі в сезон. Варка джему з винограду, в цілому, займає близько 40 хвилин, що абсолютно не багато для заготовок, які можуть варитися кілька днів. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 6 невеликих баночок джему. Читайте, як приготувати джем з винограду - можливо, вам сподобається рецепт і ви захочете його використовувати. Бажаю удачі! Основний інгредієнт: Фрукти/Виноград Блюдо: Заготовки/Джеми Інгредієнти:
Кількість порцій: 6 Як приготувати Джем з винограду Виноград гарненько промиваємо. Потім починається самий виснажливий процес. У каструлю, в якій будемо варити джем, видавлюємо внутрішність винограду, шкурки викидаємо. Так робимо з кожною ягідкою. Потім виноград ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо близько 3-5 хвилин. Якщо потрібно, додати трохи води. Потім вміст проціджуємо через сито, щоб позбутися від кісточок. Повертаємо все в каструлю і додаємо всі залишилися інгредієнт - цедру і сік лимона, цукор. Все добре перемішати дерев'яною ложкою. Довести вміст до кипіння на сильному вогні, потім варимо джем протягом 20-30 хвилин до готовності. Щоб уникнути пригорання варення до каструлі зменшуйте вогонь. Щоб перевірити ступінь готовності джему, необхідно крижаний ложкою зачерпнути трохи варення і спробувати :) З джему походу варіння потрібно буде зняти білу піну. Коли джем буде готовий, стерилізуємо банки і розливаємо в них джем, закупорюємо і даємо охолонути при кімнатній температурі, потім зберігаємо джем в холодильнику. Джем з винограду готовий. Смачного! Спробуйте самі приготувати це смачне блюдо будинку. Рецепт Джем з винограду гранично простий, так як весь процес створення зображений на фото. Ви можете спробувати зробити класичний варіант кулінарного виробу, а так само втілити оригінальний рецепт приготування, додавши свої улюблені інгредієнти у представлений тут склад. Laquo; Джем з винограду - Відмінний спосіб підняти настрій в будинку! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 347