Солоні опеньки на зиму![]() Час приготування: 7 дн. 22 ч. 0 хв Є два найпопулярніших способу заготівлі опеньків на зиму: маринування та соління. Кожен вибирає варіант на свій смак, а я хочу розповісти вам в цьому рецепті, як приготувати солоні опеньки на зиму. Опис приготування: Збирати і заготовляти опеньки дуже просто, ростуть ці грибочки досить великими групами, а солити і маринувати їх зовсім нескладно, тому будь-яка, навіть недосвідчена в цій справі господиня, впорається з таким завданням. І сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування солоних опеньків на зиму, який я використовую кожен рік і який подобається мені більше за інших. У ньому є один секретний інгредієнт - хрін, завдяки йому гриби стоять дуже довго і смак у них виходить дуже цікавий, трохи пікантний. Взимку ви зможете просто дістати баночку опеньків, заправити їх маслом і свіжою зеленню, і у вас вийде відмінна святкова закуска з цим простим рецептом солоних опеньків на зиму. 1) Першим ділом перебираємо гриби, видаляємо сміття і промиваємо опеньки під проточною водою кілька разів. 2) Після цього викладаємо їх в каструлю, заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на півгодини. 3) Через 30 хвилин відкидаємо опеньки на друшляк і ретельно промиваємо їх. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин з моменту закипання, не забуваємо час від часу знімати піну. 4) Поки гриби варяться, ми підготуємо спеції, хрін чистимо і тремо на дрібній тертці, часник нарізаємо пластинками, кріп подрібнюємо. 5) Коли гриби покипить 15 хвилин, відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки стече вода. Потім починаємо викладати опеньки шарами в каструлю і кожен шар пересипаємо сіллю, спеціями, часником, кропом і хріном. Потім накриваємо гриби складеною в кілька шарів марлею, зверху кладемо тарілку і ставимо гриби під гніт. 6) Через 10 днів перекладаємо опеньки в чисті банки і ставимо на зберігання в холодильник. Ось і весь простий рецепт, як бачите, тут немає нічого складного, так що обов'язково його спробуйте. І приємного вам апетиту! Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Гриби/Опеньки Блюдо: Заготовки/Соління Інгредієнти:
Кількість порцій: 4-5 Напевно Ви не просто так забрели на цю web сторінку. Ви хотіли б знати, як приготувати Солоні опеньки на зиму raquo ;. Простий рецепт приготування цієї страви, проте класичні складові зазначених продуктів завжди можна підмінити під власний смак. Це всіма улюблене блюдо, і його приготування принесе домашній затишок і тепло у ваші домівки. Зрозуміти, як приготувати Солоні опеньки на зиму на домашній кхне, Вам допоможе докладний опис кожної дії з фото. Якщо вам сподобався цей рецепт, поставте йому свою оцінку і напишіть ваш коментар для автора. Прийміть на замітку, що потрібно вважати калорійність кожного виготовленого страви, і тоді кулінарія стане не просто способом смачно поїсти, але і допоможе дбати про ваше здоров'я і фігуру. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 1942