Варення з винограду на зимуЧас приготування: 19 ч. 0 хв З чого тільки в наш час не готують варення - з усіляких фруктів, ягід і навіть овочів, на будь-який смак і колір. Ну а для тих, кому подобається соковитий виноград, я пропоную зробити варення з нього. Опис приготування: Коли мова заходить про варення, то тут кожен може вибрати інгредієнти на свій смак, хтось віддає перевагу робити його з ягід, деякі з фруктів, ну а для тих, кому цікаво, як закатати варення з винограду на зиму, я пропоную цей рецепт. Виноград відмінно підходить для таких цілей, він дуже соковитий, тому й варення з нього виходить надзвичайно смачне і насичене, з чудовим золотисто-сонячним кольором. Воно відмінно зберігається протягом всієї зими і навіть маленька баночка такого варення здатна підняти настрій в самий похмурий день. Ну а оскільки виноградний сезон у нас попереду, то я кожному раджу зробити варення з винограду на зиму в домашніх умовах, повірте, його незвичайний смак не залишить вас байдужими. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Виноград Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Варення з винограду на зиму Першим ділом знімаємо ягідки з кистей і ретельно промиваємо їх під холодною водою. Тепер наливаємо в каструльку воду і доводимо її до кипіння. Коли рідина закипить, викладаємо виноград в друшляк і опускаємо його в окріп. Тримаємо пару хвилин в киплячій воді, а потім перекладаємо в каструльку з холодною водою. Потім знову відкидаємо ягоди на друшляк і даємо стекти воді. Тепер робимо сироп з води і цукру, викладаємо в нього виноград. Залишаємо його а пару годинок настоюватися, можна навіть на ніч. З ранку ставимо каструлю на вогонь і доводимо масу до кипіння, варимо протягом 10 хвилин, потім знімаємо з вогню і залишаємо на 6 годин. Потім ще два рази повторюємо цю процедуру: варимо 10 хвилин, знімаємо з вогню, наполягаємо 6 годин. В останній візит додаємо в варення лимонний сік і ванілін. Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришками, перевертаємо дном вгору і залишаємо остигати. Як я вже говорила, зберігається таке варення дуже добре і навіть при кімнатній температурі воно простоїть всю зиму. Смачного! Ви не випадково забрели на сторінку, де знаходиться опис того, як готувати Варення з винограду на зиму в домашніх умовах. Хочете спробувати це неповторне блюдо? Тоді вперед! Прослідкуйте, які продукти містить вищеописаний список інгредієнтів, і купіть все потрібне в магазині. Якщо не подобається класичний склад - можете спробувати приготування на свій розсуд, але за відсутності досвіду в кулінарії, краще нічого не міняти. Потім розгляньте рецепт приготування по кроках, вивчаючи фото кожної окремої дії. У вас вийде смачний Варення з винограду на зиму, якщо будете дотримуватися всі описані правила. Вивчивши рецепт, приступайте до справи, але завжди підглядайте в записі, щоб не забути, як зробити той чи інший крок. Тепер ви знаєте, простий спосіб здивувати близьких своїм кулінарним мистецтвом! Але не забувайте враховувати калорійність всіх вхідних у виріб продуктів, щоб уникнути проблем зі здоров'ям і зайвою вагою. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 155