Варення з винограду по-азербайджанськіЧас приготування: 19 ч. 0 хв У традиційній азербайджанської кухні дуже багато цікавих і незвичайних рецептів, а оскільки на дворі літо і пора задуматися про заготовках, то я пропоную вам зробити смачне варення з винограду. Опис приготування: Хоча на нашій території деякі сорти винограду відмінно ростуть і приносять багатий урожай, однак у нас ця культура чомусь не має широкого розповсюдження. А ось на Кавказі виноград є невід'ємною частиною традиційної кухні, його використовують у багатьох стравах, в тому числі і в заготовках. І в цьому рецепті я хочу розповісти вам, як закатати вкуснейшее варення з винограду по-азербайджанські, смак якого, безсумнівно, сподобається вам. Але щоб приготувати таке частування доведеться трохи попрацювати, адже його необхідно варити в кілька етапів і між варінням вистоювати по 10 годин. Однак, повірте мені, ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час, як тільки спробуєте цю смакоту і потім ще не раз будете робити варення з винограду по-азербайджанські в домашніх умовах. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Виноград Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Республіки СРСР/Азербайджанська Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Варення з винограду по-азербайджанські Для такого варення добре підійде щільний виноград без кісточок, відокремлюємо ягоди від гілочок і промиваємо їх під холодною водою. Промиті ягоди заливаємо окропом і залишаємо на 1 хвилину, потім зливаємо воду. Після цієї процедури виноград поміняємо колір і стане блідим. Воду, в якій ми бланшувати виноград переливаємо в каструльку, додаємо до неї цукор і варимо з усього цього сироп. Коли сироп буде готовий, знімаємо його з вогню і викладаємо в нього ягоди. Залишаємо виноград на 6-8 годин вистаїваться, потім знову повертаємо на плиту, доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин. Повторюємо цю процедуру ще 2-3 рази з 10-годинним вистоюванням між варінням. Коли варення буде готове, додаємо в нього винний оцет і ванілін, перемішуємо все і розкладаємо варення по стерилізованим банкам, щільно закриваємо їх кришками. Зберігається таке варення досить добре, так що ви зможете всю зиму насолоджуватися його відмінним смаком. Смачного! Напевно ви не просто так забрели на цю сторінку. Ви хочете знати, як приготувати Варення з винограду по-азербайджанські. Це простий рецепт приготування цієї страви, проте класичний складу зазначених продуктів завжди можна змінити за власним бажанням. Ця страва всіма улюблене, і його приготування принесе домашній затишок і тепло у ваші домівки. Зрозуміти, як зробити Варення з винограду по-азербайджанські в домашніх умовах, вам допоможе більш ніж докладний опис кожної дії з фото. Якщо вам сподобався рецепт, поставте йому оцінку і напишіть ваш відгук для автора. Візьміть на замітку, що необхідно вважати калорійність кожного виготовленого продукту, і тоді кулінарія стане не просто способом смачно поїсти, але і допоможе піклуватися про вашу фігуру і здоров'я. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 246