Баклажани по-китайськиЧас приготування: 30 хв Баклажани по-китайськи - одне з найпопулярніших страв китайської кухні. Втім, всі інгредієнти для цієї страви доступні в будь-якому російському супермаркеті, тому страву можна приготувати і у нас. Опис приготування: Вся фішка баклажанів по-китайськи полягає в кисло-солодкому соусі, в якому перед подачею на стіл гасяться ці баклажани. Блюдо теж виходить кисло-солодким - як і багато інших страви китайської кухні. Якщо любите гостроту - сміливо додавайте до баклажанів перець чилі. В цілому, баклажани по-китайськи готуються дуже просто, але страва має яскраво виражений східний відтінок, тому якщо хочете влаштувати у себе вдома вечір азіатської кухні - цей рецепт вам на допомогу. Призначення: На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Азіатська, Східна кухні/Китайська Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Баклажани по-китайськи Баклажани миємо і ріжемо на довгі і товсті шматочки. У сковороді розігріваємо оливкове масло, кладемо туди нарізані баклажани, солимо. 3-4 хвилини обсмажуємо баклажани на швидкому вогні, потім зменшуємо вогонь, вливаємо півсклянки води і 15 хвилин тушкуємо, помішуючи. Потім баклажани знімаємо з вогню і перекладаємо в тарілочку. А в ту ж сковороду вливаємо соус: суміш соєвого соусу, крохмалю, оцту, цукру та меду. Вливаємо півсклянки води і 3-4 хвилини підігріваємо соус. Додаємо в соус обсмажені баклажани, гарненько розмішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Баклажани по-китайськи готові! Завдяки нашому сайту у вас з'явився шанс дізнатися, як готувати Баклажани по-китайськи в домашніх умовах. Для початку підготуйте всі потрібні продукти, зазначені в розділі - інгредієнти. Тут вказано класичний склад кулінарного виробу, але ви з легкістю можете поміняти його в залежності від своїх уподобань. Хороші спеції додадуть вашому шедевру незабутній аромат. Баклажани по-китайськи - відмінний вибір, це простий і смачний спосіб здивувати своїх близьких. Як готується це блюдо, вам підкаже рецепт, що включає в себе докладний опис кожного кроку з фото. Сподіваємося, приготування не забере у вас багато часу і сил, і кулінарія назавжди стане для вас улюбленим заняттям. Якщо вам сподобався вийшов домашній Баклажани по-китайськи, подякуйте за це автора наданої інформації. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 407