Груші у власному сокуЧас приготування: 1 ч. 0 хв Для того, щоб поставити груші у власному соку на зиму вам знадобиться лише дрібка лимонної кислоти, вода та банки. Ну і груші, звичайно! Фрукти краще брати нестиглі, середнього розміру. Опис приготування: Консервувати груші слід незрілими. Виберіть щільні красиві плоди з тонкою шкіркою. Якщо шкіра товста, то її треба тонко зрізати. Великі груші розріжте навпіл або на чотири часточки, видаліть пошкоджені місця, плодоніжки і насіннєві коробки. Дрібні консервуйте цілком. Я намагаюся в одну банку укласти рівні за розмірами груші, так виглядає гарніше та й консервуються груші рівномірно. Отже, простий рецепт груш у власному соку виглядає наступним чином. 1. Промийте груші, відберіть великі і дрібні плоди. Великі розріжте, зніміть шкірку, виріжте плодоніжки, насіннєву коробку. Якщо є пошкоджені місця - видаліть їх. Рекомендується все це проробляти ножем з нержавіючої сталі. 2. Очищені груші треба бланшувати. Приготуйте розчин води і лимонної кислоти (на 1 літр води - 1 грам лимонної кислоти). Бланшируйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, невеликим грушам вистачить і п'яти хвилинок. 3. Відразу ж після бланшування покладіть груші в миску з холодною водою. 4. Охолоджені груші розмістіть по заздалегідь підготовленим чистим і сухим банкам, залийте окропом. Додайте лимонної кислоти: 0,5 грам кислоти на півлітрову банку, 1 грам - на літрову. 5. Банки з грушами, водою і лимонною кислотою накрийте (але не закривайте і не закочуйте!) Кришками і простерилизуйте в киплячій воді. Півлітрові банки стерилізуються протягом 15 хвилин, літрові - протягом 20 хвилин. 6. Простерилізовані банки з грушами у власному соку закатати, переверніть на ковдру і укутайте. Залиште до повного охолодження, а потім перенесіть в прохолодне темне місце. Смачного! Основний інгредієнт: Фрукти/Груша Блюдо: Заготовки/Консервація Інгредієнти:
Кількість порцій: 10 Сталося чудо! Нарешті ви знайшли саме той рецепт, який шукали. Не можна посперечатися, що Груші у власному соку - відмінне блюдо. Пропонуємо вам уважно ознайомитися з інформацією, як готувати Груші у власному соку в домашніх умовах. Як ви вже встигли помітити, рецепт приготування містить не тільки докладний опис кожного кроку, а й фото, що дуже допомагає уникати помилок під час роботи. Пам'ятайте, що ви завжди можете зі сміливістю застосовувати свою фантазію і міняти класичний склад інгредієнтів вироби на свій смак. Улюблені прянощі і спеції додадуть до вашого шедевру вишуканий і неповторний аромат. Візьміть собі на замітку, що бажано завжди рахувати калорії окремих продуктів, щоб залишатися красивими і здоровими. Нехай кулінарія стане для вас улюбленим дозвіллям і чудовим хобі! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 732