Мариновані сливи на зимуЧас приготування: 4 днів. 18 ч. 0 хв Зливи - це одна з основних содових культур на нашій території, тому її частіше за інших можна зустріти серед заготовок. Із слив можна зробити не тільки варення або компот, але і замаринувати їх. Опис приготування: Я думаю, що у більшості з вас взимку на полицях стоять банки з варенням і компоти, приготовані з різних фруктів, в тому числі і слив. Я теж дуже люблю цей фрукт і завжди намагаюся зробити якомога більше заготовок з нього, а порівняно недавно я знайшла отличнейший рецепт маринованих слив на зиму і тепер поспішаю поділитися ним з вами. Це дійсно чудова штука, такі сливи можна використовувати для різних салатів або соусів, а так само як гарнір до м'яса або закуску на святковому столі. Загалом, для такої заготовки завжди знайдеться застосування, тому обов'язково спробуйте приготувати мариновані сливи на зиму в домашніх умовах. Призначення: На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Фрукти/Слива Блюдо: Заготовки/Маринування Інгредієнти:
Кількість порцій: 8-10 Як приготувати Мариновані сливи на зиму Для початку сливи необхідно очистити від листочків і хвостів і ретельно промити. Викладаємо сливи у велику ємність, наприклад, пластмасовий таз і кожен шар слив перекладаємо лавровим листом і гвоздикою. Самий останній шар повинен бути з слив. Коли все буде зроблено можна приступати до приготування маринаду. Виливаємо в каструлю оцет і доводимо його до кипіння, починаємо всипати цукор невеликими порціями (по 1-2 склянки). Як тільки чергова порція цукру повністю розчиниться, всипаємо нову, і так, поки не висипаючи всі 3 кг. У результаті повинна вийти досить густа рідина з частинками цукру. Переливаємо гарячий маринад до слив і перемішуємо все. Маринад НЕ БУДЕ накривати їх повністю, але так і повинно бути, потім сливи пустять сік, і рідини буде достатня кількість. Тепер саме рутинне заняття, протягом наступних 5 днів вам необхідно щодня вранці і ввечері повторювати одну і ту ж процедуру. Зливаємо зі слив рідину в каструлю, сливи акуратно перемішуємо дерев'яною ложкою. Рідина ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім знову заливаємо їй сливи. У перервах між цим обов'язково накривайте ємність зі сливами харчовою плівкою, щоб не налетіли комахи. В кінці п'ятого дня сливи пустять достатньо соку, і можна буде приступати до подальшої роботи. Отже, переливаємо весь маринад в каструлю і ще раз його кип'ятимо. Розкладаємо сливи по стерилізованих банках разом з лавровим листом і гвоздикою. І заливаємо їх киплячим маринадом під горлечко. Тепер закочує банки і перевертаємо їх дном вгору, вкутуємо в що-небудь тепле і залишаємо на день остигати. Потім переносимо їх в прохолодне темне місце до зими. Тут показаний простий рецепт приготування усіма нами улюбленого кулінарного виробу - Мариновані сливи на зиму. Якщо у вас ще залишилися питання, сміливо звертайтеся до автора за порадою. Так само якщо ви знаєте, як зробити Мариновані сливи на зиму ще смачніше, пишіть ваші рекомендації в розділі коментарів. Будь-який з відвідувачів нашого сайту може додати своє фото вийшло шедевра. Сподіваємося приготування принесло вам радість, а вийшло блюдо здивувало ваших близьких. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 6743